CD & DVD-recensie

 

© Gerard van der Leeuw, januari 2023

Raga Style - Annette Kruisbrink

Matanga - Raga Suite - Ahimsa - Carnatic Interlude - Raganana - Elegy for an Elephant - Nritya

Annette Kruisbrink (gitaar)
Productions d'Oz • 55' • (2022)

Cd (€12,50) en dvd (€15,-) zijn te bestellen bij Annette Kruisbrink: a.kruisbrink@gmail.com

 

Dit is zoals van Annette Kruisbrink te verwachten was een sterk meditatieve cd. Maar wat een prachtige cd is het niet geworden! Hier gaan kennis van de klassieke Indiase muziek, een optimale kennis van de mogelijkheden van de gitaar en compositorisch vernuft een uiterst gelukkig huwelijk aan. Annette Kruisbrink speelt op deze nadrukkelijk tot meedenken uitnodigende cd zeven van haar eigen op Raga’s gebaseerde composities.

Het enige stuk dat ik kende is Matanga uit 1996 in memoriam Ton de Leeuw. Maar ook de overige stukken op de cd mogen er zijn: de vierdelige Raga Suite uit 2007; Ahimsa (geweldloosheid) uit 2001 in memoriam Mahatma Gandhi; Carnatic Interlude uit 2008; Raganana uit 2016; Elegy for an Elephant uit 2021 en het dansante Nritya, dans uit 2016 voor drie gitaren, waarin Annette Kruisbrink zichzelf heeft gedubd.

Annette Kruisbrink in Elegy for an Elephant

De opnamen zijn zowel op cd als op dvd te krijgen, waarbij de dvd als voordeel heeft dat je vingerzettingen en andere technische snufjes e.d. kunt bekijken en de cd dat je geconcentreerder luistert en een iets betere geluidskwaliteit hebt. Maar de verschillen zijn marginaal. Zowel bij de cd als bij de dvd zitten korte beschrijvingen van de uitgevoerde composities.

Cd (€12,50) en dvd (€15,-) zijn te bestellen bij Annette Kruisbrink: a.kruisbrink@gmail.com. U zult er geen spijt van hebben.

_____________
Zie ook: Eric Lammers plays Annette Kruisbrink


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links