Boeken

 over musici

 

© Aart van der Wal, maart/december 2021

 

Youri Egorov - The Complete Discography

Uitgave in eigen beheer (2021)
ISBN 9789090355061
278 blz., paperback, geïllustreerd
Verkoopprijs € 34,95

Zie voor de bestelinformatie onderaan deze recensie


In oktober van het vorig jaar besprak ik de toen laatste bijdrage van muziekpublicist Wim de Haan: Youri Egorov – Het ware verhaal – Een andere kijk op de roman ‘In het huis van de dichter' (klik hier).

Onlangs verscheen een belangrijke aanvulling, uitgegeven in eigen beheer: Youri Egorov – The Complete Discography. Zoals de titel reeds aangeeft zijn daarin alle thans bekende opnamen, zowel in audio- als in videoformaat, opgenomen die Youri Egorov in de loop van zijn carrière als pianist heeft gemaakt. Bovendien is er een zeer lezenswaardig artikel in opgenomen van de hand van James H. North: Youru Egorov: A Life. The Foundation. New Releases. A Discography. Hoewel niet geheel up-to-date (maart/april 1993) doet dit aan het belang ervan niet af.

Zoals gebruikelijk in een discografie zijn alle revelante details erin opgenomen, maar fascinerend én bijzonder zijn tevens de scherp gestoken afbeeldingen van de originele releases en het bandmateriaal. De Haan heeft voor een logische indeling gezorgd: het overzicht beweegt zich van vinyl, cd, cassette, dvd, radio en tv naar opnamen van verschillende samenstelling. Zeker voor de Egorov-adepten is dit een onmisbare wegwijzer (er is bovendien veel tot nu toe niet of nauwelijks bekend materiaal in opgenomen). Het moet voor deze onvermoeibare Egorov-vorser een mammoetklus zijn geweest om al deze gegevens met de bijbehorende afbeeldingen te achterhalen.

Hieronder vier willekeurig gekozen voorbeelden van de afbeeldingen in het boek (als u op de desbetreffende afbeelding klikt krijgt u het in groter formaat te zien):

 
 

De in het boek opgenomen informatie is bijgewerkt tot en met februari 2021. Als er nog nieuw materiaal wordt ontdekt ligt het voor de hand dat dit op de website te vinden zal zijn. Daar vindt u ook nadere informatie over de voorgaande (en wellicht nog komende) publicaties: Youri Egorov – His Complete Original Diary – Italy 1976, het reeds genoemde Youri Egorov – Het ware verhaal en het tweedelige Youri Egorov – The U.S. Years.

Alle (bestel)informatie vindt u hier.

_______________
Nb.: vanaf 1 december 2021 is ook een pdf-versie van het boek beschikbaar.


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links