DVD-recensie

 

© Basia Jaworski, juli 2012
https://basiaconfuoco.com

 

Ladies and Gentlemen: Miss Renée Fleming

Documentaire van Tony Palmer

Decca 0741539 • 68' •

 

Het leven van een operaster gaat niet over rozen. Je wordt geboren met een stem die je vervolgens probeert te kneden tot een instrument dat je altijd zal gehoorzamen. Je leven lang werk je aan je techniek, neem je taal- en acteerlessen en houd je je lichaam in vorm want je verschijning is ook erg belangrijk, in het bijzonder voor een vrouw. En als je niet alleen een carrière wilt maar ook een familieleven? Dan wordt het moeilijk. Geen wonder dus dat je je op een gegeven moment begint af te vragen wat nu eigenlijk het meest belangrijke in je leven is en waar je prioriteiten liggen.

In de prachtige documentaire van Tony Palmer, bepaald niet de eerste van deze regisseur: denk aan die over Maria Callas, praat een van de grootste operasterren van deze tijd uitvoerig over haar angsten en twijfels. We maken haar mee tijdens repetities en uitvoeringen, we bewonderen haar kleding en zien aan de hand van home video's een blijkbaar gelukkig gezinsleven. We pinken een traantje weg als we luisteren naar haar Amazing Grace op Ground Zero.

Tijdens de presentatie van een nieuwe creatie van de meester-banketbakker, een chocoladetaart genaamd La Dive Renée, raken we licht ontroerd. En ze verdient het!


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links