DVD-recensie

 

Delibes: Coppélia

 

© Aart van der Wal, mei 2004

 

Delibes: Coppélia (ballet).

Leanne Benjamin (Swanhilda), Luke Heydon (Dr. Coppélius) en Carlos Acosta (Franz), The Royal Ballet. Royal Opera House Covent Garden Orchestra o.l.v. Nicolae Moldoveaunu.

BBC 1024


Deze productie is al meer dan twee decennia oud en werd in februari 2000 door de BBC uitgezonden, maar de choreografie van Ninette de Valois en Anthony Dowell, met de decors van Osbert Lancaster doet bepaald niet gedateerd aan. Integendeel, met als extra 'bonus' een smaakvolle beeldregie (Bob Lockyer kan er wat van!) en een uitstekende geluidsweergave.

Schitterende rollen van Leanne Benjamin (Swanhilda), Luke Heydon (Dr. Coppélius) en Carlos Acosta (Franz) in deze zeer verzorgde productie, die ook muzikaal hoge ogen gooit: Nicolae Moldoveaunu en Covent Garden orkest lijken deze muziek op het lijf geschreven te zijn.

De uitgave biedt naast het ballet ook een to the point introductie, een overzicht van het werk van Lancaster en een impressie van het balletgezelschap dat noodgedwongen moest verkassen na de tijdelijke sluiting van het Royal Opera House wegens verbouwingswerkzaamheden.


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links