![]() Column Muzikaal smaakbederf met een Michelin-ster
© Paul Korenhof, 19 juli 2016
|
Bridges, het met een Michelin-ster onderscheiden Amsterdamse visrestaurant, is in enkele jaren uitgegroeid tot een van de aantrekkelijkste eetgelegenheden van de Randstad. Dat is niet alleen te danken aan de verfijnde kookkunst van de Haagse Bobbie Rust, maar zeker ook aan de ambiance van het grachtenhotel The Grand. Tijdens een lunch in de statige binnentuin met op de achtergrond de idyllische carillonklanken van het paleis op de Dam waan je je op een mooie zomerdag even in een totaal andere wereld. Je betaalt er iets meer voor, maar daar krijg je zeker ook iets voor terug. Niets is echter ideaal in deze wereld, ook niet bij Bridges, Zo verdient de nonchalance waarmee leeggegeten schelpjes van tafel worden verwijderd, beslist geen schoonheidsprijs, maar daaraan zullen Michelin-inspecteurs zich eerder storen dan de gemiddelde restaurantgast. En dat een bezoeker op de site wordt be-jijt en be-jout als een puber met beginnende baardgroei, is gelukkig niet terug te vinden in het correcte optreden van de bedienende brigade. Ten hemel schreiend contrapunt index |