Column

De affaire Gatti (4) ... Slotronde

 

© Aart van der Wal, april 2019

 

De heren zijn eruit, de strijdbijl (als die er ooit echt is geweest) is begraven, zo valt te lezen in de gezamenlijke verklaring van 24 april, uitgegeven door het Koninklijk Concertgebouworkest en de voormalige chef-dirigent Daniele Gatti:

Het Koninklijk Concertgebouworkest en Daniele Gatti zijn verheugd te melden dat het ongenoegen tussen beide partijen na uitvoerig overleg is opgelost. Het Koninklijk Concertgebouworkest is Daniele Gatti erkentelijk voor zijn artistiek leiderschap van het orkest en de bijdrage die hij heeft geleverd aan de positie van het orkest in de wereld van de klassieke muziek.

Het Koninklijk Concertgebouworkest wenst Daniele Gatti succes toe, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Hij heeft een belangrijke artistieke bijdrage geleverd aan het orkest en zal altijd herinnerd worden als de zevende chef-dirigent.

Als teken van waardering zal het Koninklijk Concertgebouworkest drie bijzondere opnames onder leiding van Daniele Gatti uitbrengen: Richard Strauss'  Salome , Gustav Mahlers  Eerste symfonie  op cd en dvd en Bruckners  Negende symfonie  op cd.

Het Koninklijk Concertgebouworkest en Daniele Gatti zijn overeengekomen dat er geen verdere mededelingen zullen worden gedaan.

Wat valt dan hier nog aan toe te voegen? Niets. Speculeren is geen zinvol tijdverdrijf. Nooit geweest.


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links