CD-recensie

 

© Aart van der Wal, december 2021

Arvo Pärt - The Collection

Klik hier voor de inhoudsopgave

Brilliant Classics 96389 (9 cd's)
Opname: 1997-2019

 

Het Nederlandse muzieklabel Brillant Classics heeft een groot aantal cd's op zijn naam staan, zowel eigen producties als licentie-uitgaven. Niet alleen is er sprake van heel veel moois, maar ook de prijsstelling is uitermate gunstig.

Dat geldt ook weer voor deze Arvo Pärt Collection, een set bestaande uit negen cd's waarvan we een deel al eerder hebben besproken. Voor de Pärt-liefhebbers door dik en dun (ik reken me niet tot de aanhangers van deze 'eigentijdse Palestrina', maar dit terzijde) zal er weinig verrassends in te vinden zijn, maar wie niet of minder bekend is met de repertoire biedt deze box een uistekende instapmogelijkheid, met Pärts belangrijkste maar ook minder bekende werken handzaam bij elkaar in prima uitvoeringen. Ook de opnamekwaliteit is door de bank genomen goed. Ik heb in dit geval niet iedere cd van begin tot eind beluisterd, maar er wel voldoende van 'geproefd' om tot dit oordeel te kunnen komen.

In het cd-boekje wordt de inhoud van iedere cd globaal besproken, maar wie er meer van wil weten kan op het internet terecht. Op de achterzijde van de negen cd-hoesjes staan de werken en uitvoerenden vermeld.

Geen slechte keus dus, deze Pärt-uitgave.


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links