Actueel (archief)

Bijzondere aanbieding in de ZaterdagMatinee:

Pierre Boulez: Pli selon pli

 

© Aart van der Wal, september 2011

 

De grote aantrekkingskracht in binnen- en buitenland van de NTR ZaterdagMatinee in het Amsterdamse Concertgebouw vindt zijn oorsprong in de zowel creatieve manier van programmeren, waarin naast de klassieke muziek ook de moderne en eigentijdse muziek ruimschoots aan bod komt. Het hoge uitvoeringsniveau is trouwens niet minder legendarisch.

In dit seizoen is er volop aandacht voor de Duitse componist Wolfgang Rihm en zijn er maar liefst negen opera´s geprogrammeerd, maar er is nog veel meer, waaronder een hommage aan Sofia Goebaidoelina, concerten rond de late Liszt, een feestelijke mis van Alphons Diepenbrock en Allan Peterssons Zevende symfonie.

Al vrij vroeg in het seizoen, op zaterdag 24 september a.s., is er een evenement waar geen enkele muziekliefhebber eigenlijk omheen kan: niemand minder dan Pierre Boulez (hij is inmiddels 86!) zal zijn Pli selon pli dirigeren met het bekende Parijse Ensemble Intercontemporain en de sopraan Barbara Hannigan.

Boulez over een van de belangrijkste meesterwerken uit de vorige eeuw: “De titel Pli selon pli is afkomstig uit een gedicht van Mallarmé. Al komt het gedicht in mijn werk niet voor, het geeft er toch zin en richting aan. De dichter beschrijft er hoe de geleidelijk oplossende nevel stukje bij beetje de stenen van de stad Brugge zichtbaar maakt. Net zo ontvouwt zich in deze vijf stukken 'plooi na plooi' (pli selon pli) een portret van Mallarmé.” Wie er meer over wil weten verwijzen we graag naar het artikel van Maarten Brandt op onze site (klik hier).

In samenwerking met de ZaterdagMatinee mag OpusKlassiek u voor dit bijzondere concert onder leiding van de meester zelf maar liefst € 11,50 korting op de normale toegangsprijs aanbieden: niet € 36,50, maar € 25,= (cjp / 65+ / treinreizigers: € 20,= i.p.v. € 31,50). Het enige dat u hoeft te doen is het contactformulier op onze site in te vullen met vermelding van uw naam en adres en opgave van het aantal kaarten. Tot uiterlijk 1 uur voor aanvang van het concert kunt u uw kaartje(s) afhalen bij de kassa van het Concertgebouw. Het concert begint zoals gebruikelijk om 14.15 uur.

Klik voor meer informatie: http://old.radio4.nl/page/concertagenda_concertseries/detail/460


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links