Actueel (archief)

Leo Samama vertrekt bij Nederlands Kamerkoor

 

© Aart van der Wal, 12 oktober 2009

 

 
  Foto © Leo Samama

Directeur Leo Samama vertrekt per 1 augustus 2010 bij het Nederlands Kamerkoor. Samama is sinds 2003 werkzaam bij het Nederlands Kamerkoor en sinds 2004 algemeen directeur. Zijn besluit komt na een bewogen jaar waarin hij ­ met succes ­ de overgang naar een nieuw subsidiesysteem heeft begeleid.

Samama: "De afgelopen jaren heb ik met veel plezier voor het koor gewerkt, maar de tijd is nu aangebroken om de fakkel over te dragen aan een jonge, dynamische directeur. Ik verheug me er op na mijn afscheid weer volop muziek en boeken te kunnen schrijven."

Het bestuur van het Nederlands Kamerkoor vindt het jammer dat Samama vertrekt, maar heeft begrip voor zijn wens om na ruim vijf jaar weer een andere wending aan zijn carrière te geven.

Samama liet mij desgevraagd nog weten: "Ik had deze zomer eindelijk weer eens fijn gecomponeerd (een nieuwe koorcyclus voor de Coolsingers, premiere op 12 december) en sta al enige tijd te popelen om aan een nieuw boek over Tristan Keuris te beginnen. Kortom, de hoogste tijd de bakens te verplaatsen."


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links