Actueel (archief)

Hilversumse klantvriendelijkheid...

 

© Paul Korenhof, december 2010

 

Zaterdag 11 december - een omjubelde Parsifal onder Jaap van Zweden tijdens de ZaterdagMatinee in het Concertgebouw. Helaas liet de techniek tijdens de eerste 25 minuten verstek gaan. Jammer, maar dat kan gebeuren en je kunt het niemand kwalijk nemen.

Dat op een later tijdstip een nieuwe, ditmaal echt complete uitzending zou volgen, zat er natuurlijk dik in, maar wat gebeurt? Afgelopen vrijdag maakt de NTR via internet en waarschijnlijk ook via de radio bekend dat de herhaling reeds de volgende dag om 18.00 uur zal plaatsvinden. De kans dat die mededeling op zo korte termijn iedereen bereikt, is natuurlijk gering, zeker in het drukke weekeinde vóór Kerstmis. Bovendien begint de uitzending een uur eerder dan de voor 19.00 aangekondigde 'normale' opera-avond. Gevolgd: menigeen die vorige week met tranen in de ogen aan de radio zat omdat hij de eerste 25 minuten miste, moest nu tot zijn schrik constateren dat hij twee keer zoveel gemist had.

Dit is nu echt iets waarmee je de luisteraars een héél groot plezier doet! In Hilversum wordt aan ontzettend veel gedacht, maar kennelijk vooral aan het eigen belang, niet aan dat van de luisteraars! In een omroeporganisatie die zich zo opstelt, mag van mij het bezuinigingsmes!


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links