Actueel (archief)

MEZZO start Nederlandse versie

 

Persbericht

Parijs/Amsterdam, 18 augustus 2008

 

Vandaag kondigt Mezzo, de belangrijkste Europese televisiezender op het gebied van klassieke muziek en jazz, de start aan van de Nederlandstalige versie van de omroep. Deze versie zal beschikbaar zijn voor alle Nederlandse en Vlaamse IPTV- en kabelexploitanten.

“Na het succes van de zender in Vlaanderen en Nederland is nu de tijd rijp voor een eigen versie voor Vlaanderen en Nederland” zegt Philip de la Croix, Mezzo’s algemeen directeur. “De Nederlandstalige versie van de zender maakt Mezzo nog aantrekkelijker voor een nog breder publiek dan tot nu toe het geval was. Het zorgt er voor dat klassieke muziek en jazz beschikbaar komt en blijft voor een zo groot mogelijk Nederlands en Vlaams publiek.”

De zender zal voor het publiek beschikbaar zijn via praktisch alle Nederlandse en Vlaamse IPTV- en kabelexploitanten via analoge of digitale televisie, waar het de internationale versie zal vervangen. Verder is Mezzo trots om de nieuwe Nederlandse partners te introduceren die meewerken aan de Nederlandstalige versie van Mezzo, waaronder Het Nederlands Dans Theater en Het Concertgebouw. Mezzo kijkt uit naar een intensieve samenwerking met deze Nederlandse partners bij deze belangrijke stap vooruit.

Met betrekking tot de distributie van het programma hebben Mezzo en kabelexploitant Ziggo overeenstemming bereikt over een nieuw meerjarig contract voor de distributie van de zender. Met 3,3 miljoen abonnees is Ziggo de grootste kabelexploitant van Nederland.

De Nederlandstalige versie van Mezzo wordt in december 2008 verwacht. Hiermee is de Nederlandstalige versie de eerste volledige internationale editie van Mezzo.

Over Mezzo

Mezzo biedt klassieke muziekstijlen uit alle perioden: barok, romantiek, klassiek en modern, in alle artistieke vormen, zoals zang, instrumentaal, symfonisch en polofonisch. Mezzo is niet alleen een televisiezender met aandacht voor klassieke muziek, maar biedt ook alle jazzstijlen, zoals ragtime, soul en elektronische jazz. Mezzo is er trots op in de behoefte te voorzien van een zo breed mogelijk
publiek, van amateur tot expert. Op dit moment is Mezzo beschikbaar voor ruim 11,1 miljoen huishoudens in meer dan 37 landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Noorwegen, Nederland, Zweden, Zwitserland, Albanië, Bulgarije, Estland, Georgië, Hongarije, Kazachstan, Letland, Litouwen, Macedonië, Moldavië, Polen, Tsjechië, Roemenië, Rusland, Slowakije, Oekraïne, Servië, Cyprus, Spanje, Griekenland, Israel, Libanon, Malta, Portugal en Turkije. De zender wordt internationaal vertegenwoordigd door Lagardère Television International, onderdeel van Lagardère Active Media.


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links