Actueel (archief)

Janine Jansen opnieuw 'Queen of the download'

 

© Persbericht, 2 oktober 2009

 

 
  Foto © Felix Broede

Universal Music, Baarn, 2 oktober 2009

Janine Jansen opnieuw ‘Queen of the download’!

Neerlands top violiste Janine Jansen is de best verkopende muzikant op iTunes. Het nieuwe album met vioolconcerten van Beethoven en Britten is binnengekomen op nummer 1. Door deze toppositie is zij opnieuw benoemd tot ‘Queen of the download.’

Het gebeurt zelden dat een klassieke artiest op nummer 1 binnenkomt in iTunes. Hiermee stoot zij popzangeres Anouk van de eerste plaats. Janine Jansen werd eerder door »The Independent« al benoemd tot ‘Queen of the download’, door haar hoge verkoopcijfers bij iTunes. Al haar voorgaande albums bereikten de gouden status en haar debuutalbum werd zelfs platina.

 
Mendelssohn: Vioolconcert op. 64. Janine Jansen (viool),
BBC Symphony Orchestra o.l.v. Sir Roger Norrington (BBC Proms 2005, Royal Albert Hall, Londen).

Janine Jansen is wereldwijd een veelgevraagde solist en behoort tot de internationale topmusici. Met 120 concerten per jaar toert zij over de hele wereld, van Japan tot aan de Verenigde Staten. Janine Jansen over haar succes: “Er wordt beweerd dat klassieke muziek vergrijst, maar ik merk eerder het tegenovergestelde!”

Op dit zesde album speelt Janine Jansen Beethovens Vioolconcert met de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en Brittens Vioolconcert met het London Symphony Orchestra onder leiding van Paavo Järvi. Het bekende Beethoven-concert wordt door kenners beschouwd als een van de moeilijkste vioolconcerten. “Het was al jarenlang een droom van mij om een opname te maken van de vioolconcerten van Beethoven en Britten,” aldus een enthousiaste Janine Jansen.


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links