Actueel (archief)

Carte Blanche voor violiste Isabelle Faust

tijdens het Festival Classique 2008

 

Persbericht, 13 juni 2008

   

 

 

 

 

Violiste Isabelle Faust krijgt carte blanche van de organisatie Festival Classique 2008. Dit prestigieuze festival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. De drie door Isabelle Faust samengestelde concerten (14 en 15 juni in Diligentia, Den Haag) omvatten werken van Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms en Franz Schubert. Een van haar favoriete keuzes is Brahms’ Hoorntrio dat zij met Alexander Melnikov en Teunis van der Zwart uitvoert. Bij de uitvoering van dit werk zullen de producers van harmonia mundi aanwezig zijn. Na afloop wordt het eerste exemplaar van de nieuwe cd overhandigd aan de musici.

De veelzijdige Isabelle Faust is regelmatig te horen en te zien in Nederland. Haar repertoire reikt van barok tot hedendaagse muziek. Voor haar drie concerten in de serie Sterren aan het Voorhout heeft zij gekozen voor werken van Ludwig van Beethoven (1770-1827), Johannes Brahms (1833-1897) en Franz Schubert (1797-1828). Met de Russische pianist Alexander Melnikov, die nog gecoacht is door de legendarische Svjatoslav Richter, voert zij o.a. de Kreutzer-Sonate no. 9 op. 47 uit (in 2007 op cd uitgebracht).

15 juni 2008 nemen Isabelle Faust, Alexander Melnikov (pianist) en Teunis van der Zwart (hoornist) het eerste exemplaar van hun nieuwe cd met Brahms’ Hoorntrio in ontvangst. Voorafgaand is Brahms Hoorntrio live te horen én spelen Isabelle Faust én Alexander Melnikov Schuberts Wanderer-Fantasie D.760. Bij deze feestelijke gelegenheid zijn Eva Coutaz en Robina Young aanwezig. Zij zijn de producers van het Franse label harmonia mundi dat dit jaar haar vijftigste verjaardag viert.

Naast Brahms’ Hoorntrio staan op de nieuwe uitgave ook Brahms’ Sonate voor viool en piano op. 78 en Fantasien op. 116. Voor de uitvoering van deze werken is gebruik gemaakt van historische instrumenten. Isabelle Faust speelt op een Stradivarius uit 1704 en Alexander Melnikov op een Bösendorfer-Flügel uit 1875 (gerestaureerd door Edwin Beunk en Johan Wennink). De hoornist Teunis van der Zwart gebruikt een Lorenz-hoorn die uit de omgeving van Linz komt en rondom 1845 gemaakt is.

Klik hier voor het volledige programma


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links