Actueel (archief)

 Harmonia Mundi valt in de prijzen

 

© Aart van der Wal, april 2005

 

Op 15 maart 2005 zijn in Brussel de winnaars van de Prix Caecilia Prijs 2004 bekend gemaakt. Van Harmonia Mundi zijn de volgende uitgaven met deze prijs bekroond:

Die Jahreszeiten van Joseph Haydn, uitgevoerd door het RIAS-Kammerchor, Freiburger Barockorchester onder leiding van René Jacobs. Met medewerking van Marlis Peterson, Werner Güra en Dietrich Henschel.

Die Jakobsleiter en Friede auf Erden van Arnold Schönberg, uitgevoerd door het Rundfunkchor Berlin, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin onder leiding van Kent Nagano. Met medewerking van Dietrich Henschel, Jonas Kaufmann, Stephan Rügamer en Michael Volle. Deze uitgave werd in maart 2004 ook op onze site besproken (klik hier voor recensie).

Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart, uitgevoerd door het Collegium Vocale, Concerto Köln onder leiding van René Jacobs. Met medewerking van Patrizia Ciofi, Simon Keenlyside, Kobie van Rensburg, Nuria Rial, Véronique Gens, Angelika Kirchschlager, Lorenzo Regazzo, Antonio Abete en Marie McLaughlin.


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links