Actueel (archief)

Concertzender dreigt van kabel af te moeten (1)

 

Persbericht Concertzender, 2 september 2008

 

 

Recent hebben wij vernomen dat de Publieke Omroep voornemens is om de radio-doorgifte van de Concertzender te laten stoppen. Dit geldt voorlopig voor doorgifte via de analoge kabel (waaronder de regio's Haarlem, Leeuwarden en Gouda) alsmede voor de landelijke dekking die de Concertzender heeft via de digitale ether (Digitenne).

De reden die aangedragen wordt, is dat de Concertzender doorgifte van Radio 6 via analoge kabel in gevaar brengt. Radio 6 is twee jaar geleden opgericht en kreeg de plek op de kabel waar de Concertzender tot dan toe op uitzond. Vanaf dat moment is de Concertzender weer begonnen met het opbouwen van een eigen plek op de kabel, en dat is op een aantal plekken gelukt.

Eerder deze maand werd de Concertzender al opgeschrikt doordat een voorgenomen besluit om de radiozender op te heffen vroegtijdig door de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) naar buiten was gebracht.

Steun ons!

Uiteraard doen wij er alles aan om dit voorgenomen besluit te voorkomen. U kunt ons hierin steunen door hier uw mening over te geven. Dit kan naar mening@concertzender.nl

Bezorgdheid om voortbestaan Concertzender…

Ondanks komkommertijd en vakantieperiode bleken veel luisteraars en collega’s gewoon thuis te zijn. De Concertzender werd de afgelopen dagen gebeld met veel bezorgde vragen naar aanleiding van geruchten over een voorgenomen stopzetten van de Concertzender. Om de geruchten te ontzenuwen wil de Concertzender graag verwijzen naar de publicatie die aan deze ‘rumours’ ten grondslag ligt. Op dit moment is de Concertzender in gesprek over extra taken binnen de NPO; in concreto 3 themakanalen. Dit lijkt een logische koers die past bij de expertise en missie van de Concertzender. Op dit moment bieden we al diverse themakanalen aan, u vindt ze alle op deze website… Of de beoogde extra kanalen daadwerkelijk gerealiseerd kunnen gaan worden, is onder voorbehoud van nog te verkrijgen toestemming van de minister van OCW.

Verder is het een feit dat de Concertzender met ingang van 1 januari 2009 niet meer zal programmeren op Radio 6. Wij betreuren het dat speculaties over een voorgenomen einde van de Concertzender als radiostation naar buiten zijn gebracht, voordat dit onderwerp überhaupt met de Concertzender zelf is besproken. Los daarvan hadden wij 25 jaar na oprichting liever een positievere benadering van onze radiozender gezien. Vooralsnog hebben wij er alle vertrouwen in dat deze conceptplannen geen definitieve besluiten worden. Wij vernemen gelukkig ook vaak dat er behoefte is aan een zender als de onze!!

Gusta Korteweg, directeur

Klik hier voor deel 2


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links