zoeken


Lees dit eerst…                                                                                         

  • Mocht u na het ingeven van uw zoekopdracht deze foutmelding krijgen: “Unauthorized access to internal API. Please refer to https://support.google.com/customsearch/answer/4542055”? Gebruik dan de F5-functie/verversingstoets en herhaal uw zoekopdracht..
  • Het zoekresultaat wordt getoond in een nieuw tabblad (venster).
  • Deze door Google ondersteunde zoekfunctie geldt alleen voor de tekstbestanden op deze site.
  • Er kan  worden gezocht op componist, werk, uitvoering, datum, naam van de auteur of een combinatie daarvan.
  • Zoek niet op slechts één naam (bijvoorbeeld Mozart), maar gebruik wanneer mogelijk  combinaties (bijvoorbeeld Mozart+Haskil+Klemperer).
  • (Eventuele) advertenties bovenaan de resultatenpagina worden door Google gesponsord, maar gelet op de kwaliteit van deze zoekmachine lijkt ons dat slechts een gering offer. Anders is er een uitstekend alternatief: de juist op uw privacy gerichte browser

  • Het zoekresultaat beperkt zich weliswaar tot de (tot dan) door Google geïndexeerde pagina’s, maar onze ervaring is dat nieuwe artikelen en recensies al spoedig na plaatsing door Google zijn verwerkt.
  • Alle artikelen en recensies zijn voorzien van de naam van de auteur en de datum (maand + jaartal). Ook daarop kunt u gericht zoeken.
  • Er is nog een andere zoekfunctie beschikbaar: die in de index van de desbetreffende rubriek. Deze biedt  altijd een volledig overzicht. Met behulp van de in uw software ingebouwde zoekfunctie (bijvoorbeeld CTRL-F) kunt u  ook in lange indexen gemakkelijk en doeltreffend op naam zoeken. U vindt de verschillende indexen in de menu’s bovenaan deze pagina.
  • Nog een belangrijke tip: zoeken op bepaalde persoonsnamen kan een afwijkend resultaat opleveren. Hieronder volgt een aantal sprekende voorbeelden van de spellingsproblematiek bij bijvoorbeeld Russische persoonsnamen. Onze Nederlandse voorkeurspelling vindt u in de tweede kolom. In Engels- en Duitstalige artikelen kan daarvan uiteraard worden afgeweken.  
Rostropovich Rostropovitsj Rostropovitch Rostropowitsch
Shostakovich Sjostakovitsj Shostakovitch Shostakovitch
Tchaikovksy Tsjaikovski Tschaikovsky Tsjaikofski
Rimsky-Korsakov Rimski-Korsakov Rimski-Korssakov Rimsky-Korssakov
Moessorgsky Moesorgski Musorgsky Moessorgski
Rozhdhestvenski Rozjdestvenski Rozdestwensky Rozhdestvensky
Prokofiev Prokofjev Prokofjew Prokofjef
Oistrakh Oistrach Ojstrach Ojstrahk