zoeken


Enige gebruikstips

  • Deze door Google ondersteunde zoekfunctie geldt alleen voor informatie op deze site.
  • Er kan in het zoekvak worden gezocht op componist, werk, uitvoering, datum, naam van de auteur of een combinatie daarvan.
  • (Eventuele) advertenties bovenaan de resultatenpagina worden door Google gesponsord, maar gelet op de kwaliteit van deze zoekmachine lijkt ons dat slechts een gering offer.
  • Het zoekresultaat beperkt zich weliswaar tot de (tot dan) door Google geïndexeerde pagina’s, maar onze ervaring is dat nieuwe artikelen en recensies al binnen enige minuten na plaatsing door Google zijn verwerkt.
  • Alle artikelen en recensies zijn voorzien van de naam van de auteur en de datum (maand + jaartal). Ook daarop kunt u gericht zoeken.
  • Zoek niet op slechts één naam (bijvoorbeeld Mozart), maar gebruik wanneer mogelijk  combinaties (bijvoorbeeld Mozart+Haskil+Klemperer).
  • Er is nog een andere zoekfunctie beschikbaar: die in de index van de desbetreffende rubriek. Deze biedt  altijd een volledig overzicht. Met behulp van de in uw software ingebouwde zoekfunctie (bijvoorbeeld CTRL-F) kunt u  ook in lange indexen gemakkelijk en doeltreffend op naam zoeken. U vindt de verschillende indexen in de menu’s bovenaan deze pagina.
  • Nog een belangrijke tip: zoeken op bepaalde persoonsnamen kan een afwijkend resultaat opleveren. Hieronder volgt een aantal sprekende voorbeelden van de spellingsproblematiek bij bijvoorbeeld Russische persoonsnamen. Onze Nederlandse voorkeurspelling vindt u in de tweede kolom. In Engels- en Duitstalige artikelen kan daarvan uiteraard worden afgeweken.  
RostropovichRostropovitsjRostropovitchRostropowitsch
ShostakovichSjostakovitsjShostakovitchShostakovitch
TchaikovksyTsjaikovskiTschaikovskyTsjaikofski
Rimsky-KorsakovRimski-KorsakovRimski-KorssakovRimsky-Korssakov
MoessorgskyMoesorgskiMusorgskyMoessorgski
RozhdhestvenskiRozjdestvenskiRozdestwenskyRozhdestvensky
ProkofievProkofjevProkofjewProkofjef
OistrakhOistrachOjstrachOjstrahk