Wie wint dit jaar de GrachtenfestivalPrijs?


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Wie wint dit jaar de GrachtenfestivalPrijs?

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4167 Reageer
   Grachtenfestival
   Gast

   p e r s b e r i c h t Amsterdam, 15 maart 2018

   Wie wint dit jaar de GrachtenfestivalPrijs?
   Pianist Camiel Boomsma, celliste Maya Fridman en bariton Raoul Steffani zijn dit jaar genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs. Op woensdagavond 15 augustus 2018 zal de uitreiking plaatsvinden tijdens De avond van de GrachtenfestivalPrijs.

   Pianist Camiel Boomsma, celliste Maya Fridman en bariton Raoul Steffani. Foto’s: Hans van der Woerd, Brendon Heinst en Ronald Knapp.
   Wie wint dit jaar de GrachtenfestivalPrijs? In de Wintertuin van Hotel Krasnapolsky vindt traditiegetrouw De avond van de GrachtenfestivalPrijs plaats, dit jaar op woensdag 15 augustus. Het Grachtenfestival presenteert de genomineerden aan het publiek met een kort programma; aan het einde van de avond wordt de winnaar bekendgemaakt. Alle genomineerden geven tevens een concert tijdens de 21e editie van het Grachtenfestival, dat plaatsvindt van 10 tot en met 19 augustus 2018.
   De GrachtenfestivalPrijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een jonge musicus die uitblinkt in zijn vakgebied en is opgevallen door een uitzonderlijke prestatie. De genomineerden worden gedurende een seizoen gevolgd door een jury, bestaande uit gerenommeerde muziekjournalisten. Dit jaar zijn dat Frederike Berntsen (Trouw), Guido van Oorschot (de Volkskrant) en Joep Stapel (NRC Handelsblad).
   De GrachtenfestivalPrijs past in de missie van het Grachtenfestival om jonge, talentvolle, klassieke musici te presenteren aan een breed publiek. De jonge talenten worden vaak meerdere jaren uitgenodigd te komen spelen, waarbij ze een podium krijgen dat past bij het stadium van hun carrière. Het Grachtenfestival daagt de musici uit buiten de gebaande paden te treden en ondersteunt hen daarin. Een nominatie voor de GrachtenfestivalPrijs is voor jonge klassieke musici een belangrijke impuls voor hun loopbaan.
   De prijs werd eerder gewonnen door Ella van Poucke (cello, 2017), Sophiko Simsive (piano, 2016), Mathieu van Bellen (viool, 2015), Rosanne van Sandwijk (mezzosopraan, 2014), Remy van Kesteren (harp, 2013), duo Sax & Stix (saxofoon en slagwerk, 2012), Karin Strobos (mezzosopraan, 2011), Judith van Wanroij (sopraan, 2010), duo Izhar Elias en Erik Bosgraaf (gitaar en blokfluit, 2009), Lisa Jacobs (viool, 2008) en Ties Mellema (saxofoon, 2007). De GrachtenfestivalPrijs werd in het leven geroepen naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Grachtenfestival Amsterdam in 2007.
   ________________________________________
   Noot voor de redactie:
   Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen bezoekers met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.
   klassiek & jazz | 10 dagen | 250 concerten | 90 locaties

   Het Grachtenfestival 2018 vindt plaats van 10 t/m 19 augustus.

   http://www.grachtenfestival.nl

   http://www.facebook.com/grachtenfestival

   http://www.instagram.com/grachtenfestival

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Wie wint dit jaar de GrachtenfestivalPrijs?
Je informatie: