Wereldsterren in een adembenemende setting bij 62ste Gstaad Menuhin Festival


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Wereldsterren in een adembenemende setting bij 62ste Gstaad Menuhin Festival

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4126 Reageer
   The Publicity Company
   Gast

   The Publicity Company
   PERSBERICHT 12 maart 2018

   Wereldsterren in een adembenemende setting bij 62ste Gstaad Menuhin Festival

   Janine Jansen, Juan Diego Flórez, Olga Peretyatko, Jaap van Zweden, Hélène Grimaud, Ian Bostridge, Sol Gabetta. Het is een kleine greep uit de tientallen wereldsterren op het 62ste Gstaad Menuhin Festival, dat plaatsvindt van 13 juli t/m 1 september in de idyllische Zwitserse bergplaats.

   Les Alpes is het logische thema voor een festival dat al meer dan zestig jaar de mooiste klassieke werken laat horen in het adembenemende Zwitserse berglandschap. De nadruk bij het 62ste Gstaad Menuhin Festival – in 1957 opgericht door de violist Yehudi Menuhin en sinds 2002 onder leiding van Chistoph Müller – ligt op werken die in de majestueuze Alpen zijn gecomponeerd of er door zijn geïnspireerd. Zo zijn op het festival voor het eerst alle werken van Brahms te horen die hij op vakantie bij het Meer van Thun componeerde. Andere Alpenhoogtepunten zijn een concertante uitvoering van Wagners Die Walküre met Jonas Kaufmann, Haydns Die Jahreszeiten met Paul McCreesh en Tsjaikovski’s Manfred Symfonie met Valeri Gergiev.

   Verdere hoogtepunten
   Het Gstaad Menuhin Festival presenteert een keur aan wereldsterren met bijzondere programma’s. Zo zingen Olga Peretyatko en Juan Diego Flórez een avond bel canto in de festivaltent, laten Philippe Jaroussky en Emöke Barath een barok boeket horen en vieren The King’s Singers hun vijftigste verjaardag met Gold Standards.

   Nigel Kennedy treedt op, evenals onze eigen Janine Jansen. Daniil Trifonov speelt Chopin, Hélène Grimaud geeft een recital en soleert in Brahms Eerste Pianoconcert en Sir András Schiff vertolkt Bachs Das wohltemperierte Klavier.

   Daniel Hope en het Züricher Kammerorchester openen het festival met Vivaldi’s Vier Jahreszeiten en Max Richters Remixed 4 Seasons. Capella Gambetta speelt twee dagen later Vivaldi’s meesterwerk en de remix van Piazzolla: Cuatro estaciones porteña.

   Patricia Kopatchinskaja en Sol Gabetta zorgen voor een wereldpremière. Zij vertolken werken van Peter Eötvös en Francisco Coll, gecomponeerd in opdracht van het festival.

   In de festivaltent dirigeert Jaap van Zweden het Gstaad Festival Orchestra bij symfonieën van Brahms en Wagner, wordt West Side Story vertoond met live muziek, zijn er twee Russische avonden met Valeri Gergiev en zijn Mariinsky Orchestra en is het slotconcert met Christoph Eschenbach en de Filarmonica della Scala Milano met Brahms Dubbelconcert.

   In diverse fraaie kerken in en rond Gstaad zijn er bijzondere recitals van onder anderen Yuuko Shiokawa, Regula Mühlemann, Andreas Ottensamer, Sabine Meyer, Rudolf Buchbinder, Isabelle Faust, Polina Leschenko, het Mosaïques Quartet, Ian Bostridge, Jan Schutz, Frank Peter Zimmermann en Martin Helmchen.

   Online: Gstaad Menuhin Festival

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Wereldsterren in een adembenemende setting bij 62ste Gstaad Menuhin Festival
Je informatie: