Vergelijkende discografieën


Recent verschenen Forums Lezersforum Vergelijkende discografieën

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  opusklassiek 2 jaren, 11 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #1637 Reactie

  Hermine Raaymakers

  Hallo!

  Op jullie site stond jaren geleden een rubriek ‘vergelijkende discografieën’ maar die is verdwenen. Waarom? Kunt u de rubriek niet herstellen? Ik ben dol op jullie site. Veel informatie, veel verschillende recensenten en veel verschillende meningen. Gelukkig geen eenheidsworst. Mooi mooi mooi, maar nu dan die discografieën….
  Hartelijke groet van Hermine

 • #1638 Reactie

  opusklassiek
  Sleutelbeheerder

  Dag Hermine,

  Ik vermoed dat je in de war bent. OpusKlassiek heeft nooit een rubriek Vergelijkende Discografieën gehad. Het is ook geen rubriek die we nastreven omdat het een verkeerd beeld kan geven. Ten eerste is door de enorme toevloed van cd’s en dvd’s een dergelijke rubriek niet (meer) bij te houden en ten tweede heeft niemand een precies zicht op wat er op dit gebied allemaal ‘rondzweeft’. Je doet anderen mogelijk onrecht aan door hen niet te noemen; omdat je die of die opname niet kent of dat hij eenvoudig over het hoofd is gezien. Wat vandaag waar is (met een glimlach hoor!) kan morgen onwaar (zelfde glimlach). In recensies halen we er soms wel andere opnamen bij, maar ook hier geldt: we zijn er voorzichtig mee. Afgezien daarvan: de kunst van de muzikale vertolking laat zich niet zo gemakkelijk vergelijken.
  Vr.gr.
  Aart van der Wal

Reageer op: Vergelijkende discografieën
Mijn informatie: