Verdi’s Macbeth met Ana Netrebko donderdag 26 april groots in Omniversum


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Verdi’s Macbeth met Ana Netrebko donderdag 26 april groots in Omniversum

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 6 jaren geleden door The Publicity Company.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4359 Reageer
   The Publicity Company
   Gast

   The Publicity Company
   PERSBERICHT, 3 april 2018

   Verdi’s Macbeth met Ana Netrebko donderdag 26 april groots in Omniversum

   Donderdag 26 april, 20.00 uur draait Verdi’s Macbeth, een topproductie van The Royal Opera met superster Anna Netrebko als Lady Macbeth, eenmalig in het Haagse filmtheater Omniversum. Op het grootse koepelscherm met eersteklas geluid een meeslepende ervaring. De ontvangst met een gratis welkomstdrankje is vanaf 19.30 uur. Tickets (19,50 euro) zijn te koop via shop.omniversum.nl.

   Opera in Omniversum is een nieuw en fantastisch fenomeen. En een doorslaand succes. De eerste voorstelling op 29 maart, Die Zauberflöte, was compleet uitverkocht. Sommigen menen dat een voorstelling in een schouwburg niet te overtreffen is, maar nergens zit je zo dicht op de actie als in het fraaie Haagse filmtheater. De dramatiek, de passie, de emoties, je ervaart ze levensecht bij de topproducties van de wereldberoemde Londense Royal Opera. Na Die Zauberflöte (29 maart) en Macbeth (26 april) vertoont Omniversum nog registraties van de opera’s Carmen (24 mei) en Rigoletto (21 juni). Bij de vertoningen wordt 140 vierkante meter van de koepel gebruikt, waarbij je de zangers recht in het gezicht kijkt. Een meeslepende ervaring.

   MACBETH
   Macbeth is generaal in het leger van de Schotse koning Duncan. Wanneer een groep heksen voorspelt dat hij koning zal worden, maakt een grenzeloze ambitie zich meester van hem en zijn vrouw, Lady Macbeth. Ze besluiten het lot te bespoedigen en vermoorden Duncan. Macbeth wordt koning en heerst als een wrede tiran. Soms twijfelt hij aan zichzelf, maar zijn gewetenloze vrouw blijft hem aansporen. Hun val is echter onvermijdelijk.
   Giuseppe Verdi baseerde deze meesterlijke opera, zoals meerdere werken, op een stuk van Shakespeare. De componist wilde met het duistere drama iets nieuws creëren. Geen mooie stemmen en fraaie zang, maar expressief en passend gefluister en geschreeuw. Na een matig ontvangen première, herzag Verdi het stuk. Die versie, met Lady Macbeths beklemmende aria La luce langue, voert The Royal Opera op.
   Phyllida Lloyd maakte een voorstelling vol zwarte, rode en gouden accenten. Uitgangspunt van de Britse regisseur is dat de kinderloosheid van de Macbeths de motor is achter hun morbide daden. Antonio Pappano dirigeert het orkest en hoofdrollen worden vertolkt door de Russische superster, sopraan Anna Netrebko (Lady Macbeth), bariton Željko Lučič (Macbeth), bas-bariton Ildebrando D’Arcangelo (Banquo) en Netrebko’s echtgenoot, tenor Yusif Eyvazov (Macduff).

   De voorstelling duurt drie uur en twintig minuten, inclusief een pauze van een halfuur.

   Omniversum, Pres. Kennedylaan 5, Den Haag, t: 0900 666 4837 (35 cpm)
   website: https://www.omniversum.nl/

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Verdi’s Macbeth met Ana Netrebko donderdag 26 april groots in Omniversum
Je informatie: