UNESCO verleent patronage aan RCO meets Europe


Recent verschenen Forums Nieuwsforum UNESCO verleent patronage aan RCO meets Europe

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1036 Reageer
   Concertgebouworkest
   Gast

   UNESCO verleent patronage aan RCO meets Europe
   UNESCO heeft bekendgemaakt patronage te verlenen aan RCO meets Europe, de Europese tour van het Koninklijk Concertgebouworkest die in september 2016 van start gaat. In dit kader zal het orkest in ruim twee jaar alle 28 lidstaten van de Europese Unie bezoeken. Het ensemble wil hiermee de verbindende kracht benadrukken van het magnifieke en diverse muzikale erfgoed van dit werelddeel. Eerder al verklaarde Jean-Claude Juncker, president van de Europese Commissie, zich bereid als beschermheer op te treden.
   Irina Bokova, Directeur-Generaal van UNESCO, noemt in haar toekenningsbrief het initiatief “in lijn met de missie van UNESCO”, doordat de tour bijdraagt aan intercultureel respect en een “cultuur van vrede”. Ze heeft vertrouwen dat de concertserie ook zal bijdragen aan het “levend houden en doorgeven van Europa’s muzikale erfgoed aan volgende generaties”.
   Met dat laatste refereert Bokova aan Side by Side, de bijzonderheid dat het Concertgebouworkest in elk land tijdens het openingswerk zal samenspelen met een lokaal jeugdorkest. Door samenwerking met jonge musici en een gediversifieerd publiek hoopt het orkest de dialoog aan te moedigen tussen de verschillende Europese culturen.
   “Muziek kan mensen helpen gedachten, ideeën en gevoelens met elkaar te delen,” zegt orkestdirecteur Jan Raes. „De gedeelde ervaring kan mensen bij elkaar brengen. Orkestmuziek in het bijzonder symboliseert de werkelijke waarde van een ‘polyfoon’ samenspel van de rijke diversiteit en interactiviteit tussen de regio’s.
   RCO meets Europe mag het logo dragen van het UNESCO-Verdrag voor de Bevordering van de Diversiteit van Cultuuruitingen, uit 2005.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: UNESCO verleent patronage aan RCO meets Europe
Je informatie: