Twee nieuwe haltes van RCO meets Europe


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Twee nieuwe haltes van RCO meets Europe

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 7 jaren, 8 maanden geleden door Koninklijk Concertgebouworkest.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1650 Reageer
   Koninklijk Concertgebouworkest
   Gast

   TWEE NIEUWE HALTES VAN RCO MEETS EUROPE, ELK MET SIDE BY SIDE
   Koninklijk Concertgebouworkest op tournee naar Wenen en Bratislava
   Wenen en Bratislava zijn op 18 en 19 november a.s. de volgende haltes van RCO meets Europe. In dit kader reist het orkest verspreid over tweeënhalf seizoen naar alle 28 lidstaten van de Europese Unie. Beide concerten staan onder leiding van Semyon Bychkov.

   Een bijzonder element van RCO meets Europe vormt Side by Side: in elk van de lidstaten speelt het Concertgebouworkest het openingswerk samen met jonge musici of een jeugdorkest uit het desbetreffende land. In de Musikverein van Wenen is dit het Webern Symphonie Orchester, in de Reduta Concert Hall van Bratislava zijn het leden van het Hilaris Chamber Orchestra en jonge musici uit de Slovak Philharmonic. In beide steden is het openingswerk de Ouverture ‘Oberon’ van Weber.

   Verder bevat dit tourneeprogramma de Vijfde symfonie van Mahler en het Pianoconcert nr. 22 (KV 482) van Mozart, met Emanuel Ax als solist.

   Het Concertgebouworkest wil met RCO meets Europe de verbindende kracht benadrukken van het Europese muzikale erfgoed. ‘Muziek kan mensen helpen gedachten, ideeën en gevoelens met elkaar te delen’, zegt algemeen directeur Jan Raes. ‘Orkestmuziek in het bijzonder symboliseert de werkelijke waarde van een “polyfoon” gevoel van diversiteit.’ UNESCO heeft haar patronage verleend aan RCO meets Europe. Jean-Claude Juncker, president van de Europese Commissie, treedt op als beschermheer.

   RCO meets Europe ging op 27 augustus jongstleden in Dublin van start gegaan en had bracht het orkest sindsdien naar Salzburg, Ljubljana, Amsterdam, Brussel, Luxemburg, Turijn en Athene.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Twee nieuwe haltes van RCO meets Europe
Je informatie: