Tournee Koninklijk Concertgebouworkest met Daniele Gatti


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Tournee Koninklijk Concertgebouworkest met Daniele Gatti

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 7 jaren, 9 maanden geleden door Koninklijk Concertgebouworkest.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1461 Reageer
   Koninklijk Concertgebouworkest
   Gast

   TOURNEE KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST MET DANIELE GATTI
   Optredens in Dublin, Luzern, Salzburg, Ljubljana en Grafenegg

   Al voordat Daniele Gatti op 9 september officieel aantreedt als de nieuwe chef-dirigent, gaat hij met het Koninklijk Concertgebouworkest op reis naar verschillende Europese steden en festivals. De tournee voert de musici naar Dublin (27 augustus), Luzern (28–29 augustus), Salzburg (30 augustus), Ljubljana (1 september) en Grafenegg (2 september).

   RCO meets Europe en Side by Side
   Het eerste concert van de tournee in Dublin markeert tevens het begin van RCO meets Europe. In dit kader zal het orkest gedurende drie seizoenen alle 28 landen van de Europese Unie bezoeken. Een bijzonder element vormt Side by Side: in iedere te bezoeken lidstaat zullen orkestleden één openingswerk zij aan zij spelen met musici van een jeugdorkest uit het desbetreffende land. In Dublin deelt het Concertgebouworkest het podium met het National Youth Orchestra of Ireland, tijdens de Ouverture ‘Oberon’ van Weber. Ook het optreden in Ljubljana is onderdeel van RCO meets Europe. Daar spelen de musici samen met het Ljubjlana International Orchestra de Prélude à l’après-midi d’un faune van Debussy.

   De programma’s
   In de reisbagage gaan twee programma’s mee. Het eerste bestaat uit: Jeux van Debussy, Métaboles van Dutilleux, het Eerste celloconcert van Saint-Saëns (soliste: Sol Gabetta) en Stravinsky’s Petroesjka. Het tweede: de Ouverture ‘Oberon’ van Weber, het Celloconcert van Schumann (soliste: Sol Gabetta) en de Vierde symfonie (‘Romantische’) van Bruckner.

   Robeco SummerNights
   Voordat de tournee begint, komen beide programma’s in Het Concertgebouw tot klinken tijdens Robeco SummerNights: het eerste programma op 18 augustus, het tweede op 25 augustus.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Tournee Koninklijk Concertgebouworkest met Daniele Gatti
Je informatie: