Shunske Sato nieuw artistiek leider Nederlandse Bachvereniging


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Shunske Sato nieuw artistiek leider Nederlandse Bachvereniging

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #2919 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   Shunske Sato nieuw artistiek leider Nederlandse Bachvereniging

   UTRECHT, 11 mei 2017 – PERSBERICHT –
   Shunske Sato volgt per 1 juni 2018 Jos van Veldhoven op als artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Sato (1984) is een van de meest veelbelovende violisten van zijn generatie. Hij is sinds 2013 concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging. Hij leidde het ensemble al verschillende keren vanaf de eerste lessenaar, onder meer in Cantates, Orkestsuites en ´Brandenburgse’ concerten van Bach en ook in Vivaldi’s Vier jaargetijden. Sato wordt geroemd om zijn open spel waarin hij risico’s durft te nemen en bewust grenzen opzoekt.

   Ab van der Touw, voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Bachvereniging:
   “Het verheugt ons dat wij uit onze eigen gelederen zo’n veelbelovende musicus tot opvolger van Jos van Veldhoven als artistiek leider kunnen benoemen. Shunske Sato is niet alleen een bevlogen violist, maar we hebben hem in de afgelopen jaren leren kennen als een inspirerende concertmeester en leider die een groeiend publiek aan zich weet te binden. Onder zijn artistieke leiding zal de Nederlandse Bachvereniging zich naar onze verwachting verder ontwikkelen als nationaal en internationaal gewaardeerd vocaal-instrumentaal barokensemble en zullen we vol energie nieuwe projecten en plannen ontwikkelen in de aanloop naar ons honderdjarig bestaan in seizoen 2021-2022.”

   Shunske Sato, nieuwe artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging:
   “Toen ik als concertmeester bij de Nederlandse Bachvereniging begon, voelde ik me meteen thuis. De fantastische musici streven naar de hoogste kwaliteit en vormen een hecht team. Jos van Veldhoven heeft de Bachvereniging de afgelopen 35 jaar geprofessionaliseerd en tot een gerenommeerd ensemble gemaakt. Ik voel me bevoorrecht dat bestuur en musici het ensemble aan mij toevertrouwen. Ik kijk gretig uit naar alle mogelijkheden om voort te bouwen op de erfenis van Jos en de Bachvereniging in de toekomst nationaal en internationaal verder in de schijnwerpers te mogen zetten.”

   Jos van Veldhoven, huidig artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging:
   “Ik ben trots te worden opgevolgd door Shunske Sato. Toen ik mijn afscheid aankondigde, sprak ik de wens uit dat de Bachvereniging haar honderdste jubileum zou kunnen vieren met iemand van een jongere generatie aan het roer. Iemand die in staat is een nieuwe voetafdruk te maken in de lange en rijke geschiedenis van de Nederlandse Bachvereniging. Shunske Sato past perfect in deze toekomstvisie. Bovendien voegt hij als dirigerende violist een nieuwe dimensie toe in de uitvoeringspraktijk van de Bachvereniging. Historisch gezien is het dirigeren vanuit de concertmeestersplek heel logisch, ook Bach heeft dat wellicht gedaan.”

   Sato zal elk jaar een aantal producties leiden. Daarnaast blijft de Nederlandse Bachvereniging werken met gespecialiseerde gastdirigenten. Onder leiding van Sato zal de positie van de Bachvereniging als innovatief en onderscheidend ensemble op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk verder worden uitgebouwd. Met Sato gaat de Nederlandse Bachvereniging op weg naar het honderdjarig jubileum in seizoen 2021-2022. Ook werkt hij verder aan het omvangrijke project All of Bach, waarin al het werk van Bach als geschenk online met de wereld wordt gedeeld.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Shunske Sato nieuw artistiek leider Nederlandse Bachvereniging
Je informatie: