PRIMEPHONIC nu ook beschikbaar voor ANDROID


Recent verschenen Forums Nieuwsforum PRIMEPHONIC nu ook beschikbaar voor ANDROID

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4951 Reageer
   primephonic
   Gast

   PERSBERICHT
   ===========
   Al 20.000 downloads in twee maanden voor iOS app

   Op 3 september lanceerde Primephonic de allereerste wereldwijde streamingdienst voor klassieke muziek. Na 20.000 downloads voor iOS in de eerste twee maanden wordt vandaag de Android app gelanceerd. Hiermee geeft Primephonic nog meer liefhebbers de mogelijkheid om klassieke muziek beter te zoeken én te ervaren.

   Na de succesvolle Nederlandse lancering op 3 september werd Primephonic op 26 september feestelijk gelanceerd voor de Amerikaanse markt in het Lincoln Center in New York in bijzijn van premier Mark Rutte en dirigent Jaap van Zweden. Naast de release van de Android app op 1 november volgt later dit jaar een desktop versie van Primephonic.
   Primephonic is een initiatief van CEO Thomas Steffens (Raad van Cultuur) en contrabassist en dirigent Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest, AVROTROS’ Maestro):

   Waarom Primephonic?
   Op bestaande muziekstreamdiensten kunnen klassieke muziekliefhebbers hun favoriete werken en opvoeringen vaak niet of moeilijk vinden. Deze diensten bieden inferieure geluidskwaliteit voor klassieke muziek en bevatten weinig achtergrondinformatie over componisten, werk en artiesten. Daarnaast leent de manier waarop huidige diensten artiesten uitbetalen, zich niet voor klassieke artiesten en zijn hun klassieke aanbevelingen meestal saai en voorspelbaar. Door Primephonic zijn al deze knelpunten verleden tijd:
   • Zoek – Favoriete werken en opnames zijn veel makkelijker te vinden door de speciaal ontwikkelde metadata voor klassieke muziek.
   • Ervaar – Hoogste audiokwaliteit (tot 24-bit FLAC).
   • Verrijk – Intrigerende achtergrondinformatie, anekdotes over de componist, opnames of artiest en out-of-the-boxaanbevelingen verdiepen de luisterervaring.
   • Bespaar – Per maand meer dan honderd nieuwe albums plus de honderdduizend albums in de catalogus voor de prijs van één cd of download. En de wetenschap dat de artiesten eerlijker worden betaald.

   Over Primephonic
   Primephonic is een Nederlands-Amerikaanse start-up van een groep klassieke muziekliefhebbers met de ambitie om klassieke muziek weer een toekomst te geven in dit digitale tijdperk. De digitale revolutie is vooralsnog aan klassieke muziek voorbij gegaan met als resultaat dat de populariteit van het genre de afgelopen decennia tanende is. Primephonic gelooft niet dat deze neerwaartse spiraal onomkeerbaar is en wil klassieke muziek het juiste technologische duwtje in de rug geven om zo wereldwijd de passie voor het genre te laten herleven. Op het platform dat Primephonic ontwikkeld heeft, kunnen klassieke muziekliefhebbers bijna alle klassieke muziek ooit uitgebracht op cd, streamen. De groeiende catalogus bevat meer dan een miljoen opnames en liefhebbers kunnen zich daarnaast verdiepen in achtergrondinformatie over de werken, componisten en artiesten. Dagelijks krijgen luisteraars nieuwe releases én unieke aanbevelingen waarbij ook buiten het conventionele luistergedrag gekeken wordt. Ook is het mogelijk om gemakkelijk opnames van hetzelfde stuk te vergelijken en in contact te komen met andere luisteraars. Het team van twintig klassieke muziekliefhebbers uit dertien landen maakt het vanuit kantoren in Amsterdam en New York allemaal mogelijk; vaker luisteren naar een meer diverse mix van de beste klassieke stukken. Daarnaast hanteert Primephonic een uniek systeem waardoor artiesten eerlijker worden betaald en artistieke ontwikkeling voorop staat. Luister mee en creëer samen met Primephonic een betere toekomst voor klassieke muziek!

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: PRIMEPHONIC nu ook beschikbaar voor ANDROID
Je informatie: