Petitie & Dubbelportret Elliott Carter/Franco Donatoni


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Petitie & Dubbelportret Elliott Carter/Franco Donatoni

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Alfred Kalkhoven 2 jaren, 7 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #1653 Reactie

  Nieuw Ensemble

  Petitie Behoud bewezen kwaliteit
  Belangrijke podiumkunstinstellingen worden in hun voortbestaan bedreigd. Ze maken de mooiste theaterstukken, dansvoorstellingen en concerten, begeleiden nieuw talent en enthousiasmeren kinderen voor cultuur. Wel goede plannen, geen budget. Alleen de politiek kan er nog voor zorgen dat ze blijven.

  De teller van de petitie ‘Behoud bewezen kwaliteit in de podiumkunsten’ staat momenteel op 9842 ondertekenaars. Deze wordt morgen (dinsdag) om 13.45 uur aangeboden aan de voorzitter van de commissie OCW van de Tweede Kamer. Het zou heel mooi zijn als er 10.000 handtekeningen overhandigd kunnen worden. Teken svp mee. Alvast veel dank.

  teken de petitie op https://petities.nl/petitions/behoud-bewezen-kwaliteit-in-de-podiumkunsten?locale=nl

  dubbelportret Carter / Donatoni
  do 1 december Amsterdam Muziekgebouw aan ‘t IJ 20.15
  di 6 december Antwerpen deSingel 20.00
  wo 7 december Arnhem Luxor Live 20.15
  Nieuw Ensemble
  Ed Spanjaard dirigent
  Katharine Dain mezzosopraan

  Concert met introducties door de componisten op film
  Elliott Carter (1908-2012) en Franco Donatoni (1927-2000) schreven beiden – hoe verschillend ook – zeer vitale muziek. Met beide componisten werkten het NE en Ed Spanjaard intensief samen en beiden schreven speciaal voor het ensemble werk dat nog steeds tot hun beste behoort. Zowel van Carters Luimen als van Donatoni’s Refrain spatten de vonken af: de meesters benutten het bijzondere instrumentarium van het NE met zijn karakteristieke tokkelhart van mandoline, gitaar, harp in optima forma.

  * in Arnhem staat Walthamstow (1994) van Andries van Rossem – geschreven voor het NE – op het programma in plaats van Con leggerezza pensosa

 • #1668 Reactie

  Alfred Kalkhoven

Reageer op: Petitie & Dubbelportret Elliott Carter/Franco Donatoni
Mijn informatie: