Opus Klassiek en Spotify


Recent verschenen Forums Lezersforum Opus Klassiek en Spotify

Weergave van 4 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #2647 Reageer
   Edo Mennaerts
   Gast

   Dag beste Redactie,

   Ik heb, als u mij niet euvel duidt, een paar vragen voor u in petto die u hopelijk kunt beantwoorden=

   1. Waarom zet u wanneer mogelijk bij de recensies een link naar Spotify en niet naar bijvoorbeeld Tidal of Qobuz?
   2. Heeft u een overeenkomst met Spotify gesloten?
   3. Hoe komt u aan de opnameinformatie? Op Spotify maar ook elders op het internet zijn die vrijwel nooit te vinden.
   4. Wat is uw relatie met de verschillende labels, als die er is?
   5. Waarom zijn er op uw site geen reclames te vinden> Niemand kan toch tegenwoordig zonder reclameinkomsten?

   Hopelijk vindt u tijd en moeite om mijn vragen te beantwoorden? Misschien vinden meer lezers uw reactie interessant.

   Ik volg uw site met erg veel plezier en heb al menige cd en dvd gekocht! En vond daaronder geen ‘miskoop’. Mooi. Interessant is ook de achtergrondinformatie die op andere sites gewoon ontbreekt. In de krant vind je tegenwoordig nauwelijks nog iets zinnigs. Heel kort, geen diepgang. Zelfde op het internet, bij De Volkskrant. Tien regeltjes ongein, dat is het dan. Fijn dat jullie er zijn!

   Dank alvast.

   Met de groeten van Edo Mennaerts

  • #2649 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   Goede middag, Edo.

   Ten eerste dank voor de complimenten! Dat lezen we graag!

   Dan de antwoorden op de gestelde vragen:

   1. De link naar Spotify in onze recensies heeft slechts één doel: de lezer in de gelegenheid stellen onze mening te verifiëren. Uiteraard hopen we dat de lezer het met ons oordeel eens is. We horen overigens zelden dat dit niet het geval is.

   2. Wij hebben geen enkele overeenkomst met Spotify. Er is evenmin sprake van vrijstelling van het abonnement. Kortom, Spotify is voor ons wat deze service voor iedereen is.

   3. De opname-informatie ontlenen we aan de informatie zoals die in het cd-boekje staat afgedrukt. Het is inderdaad zo dat die informatie elders (vrijwel) niet te vinden is. Sommige labels (uitsluitend Universal en Harmonia Mundi) sturen ons geen cd in hard copy maar als download. Zij het dan in wav of flac, dus zonder compressie. Daar wordt doorgaans het boekje in pdf bijgesloten. Soms willen we de hard copy ontvangen en die wordt ons dan toegezonden.

   4. We onderhouden met vrijwel alle labels een uitstekende relatie. De enige uitzondering is – en de oorzaak daarvan valt niet te achterhalen – Sony Music. Wij ontvangen de cd’s of per post of – zoals hierboven aangegeven – bij uitzondering als download. De cd’s en de downloads worden ons gratis ter beschikking gesteld. De inhoud van onze recensies is daarvan niet afhankelijk.

   5. Er is geen echt goede reden te verzinnen om GEEN reclame op onze site toe te laten. Reclame is altijd en overal. De enige reden om er niet aan te beginnen is bepaald niet commercieel: dat advertenties en redactionele inhoud wel goed van elkaar worden gescheiden, maar dat dit lastig zo niet onmogelijk valt aan te tonen. Kranten en tijdschriften doen doorgaans hun uiterste best om die relatie te ontkennen of tegen te spreken, maar het is vooralsnog beter als dat in het geheel niet hoeft te worden gedaan. Als je iets niet doet hoef je het ook niet te verantwoorden. De site wordt onderhouden en betaald door ondergetekende, die daarvoor van derden geen rooie cent ontvangt. Zolang het financieel nog te ‘behappen’ is, ben ik niet van plan daaraan iets te gaan veranderen. Zou het in de toekomst anders worden en zouden de kosten van het dataverkeer verder toenemen (het aantal bezoekers is in het afgelopen jaar werkelijk explosief gestegen), dan moet dit standpunt misschien toch worden bijgesteld.

   Beste Edo, hopelijk zijn hiermee je vragen naar behoren beantwoord.

   Groetend,
   Aart van der Wal
   Redacteur OpusKlassiek

  • #2650 Reageer
   Edo Mennaerts
   Gast

   Tidal? Qobuz?

  • #2651 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   Dan wordt het wel erg vol binnen de recensieruimte… Maar afgezien daarvan: Spotify biedt nog steeds het beste ‘assortiment’ (zij het met de slechtste zoekfunctie) en is in de ‘goedkoopste’ vorm bovendien (nog steeds) gratis. De kwaliteit is weliswaar ‘veredeld mp3’, maar voor verificatie goed genoeg.

   Excuus dat ik dit onderdeel was vergeten om te beantwoorden.

   Vr. gr.
   Aart

  • #2652 Reageer
   Olivier Keegel
   Gast

   Inderdaad, de zoekfunctie van Spotify schiet ernstig te kort.

Weergave van 4 reactie threads
Reageer op: Opus Klassiek en Spotify
Je informatie: