Operadagen Rotterdam 2017


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Operadagen Rotterdam 2017

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #2826 Reageer
   Operadagen Rotterdam
   Gast

   PERSBERICHT
   30 maart 2017

   Kaartverkoop Operadagen Rotterdam 2017 van start
   Programma vol hoogtepunten met een hoofdrol voor de stad als decor

   Vanaf vandaag is het volledige programma van Operadagen Rotterdam 2017 bekend en start de online kaartverkoop. Van 12 tot en met 21 mei is Rotterdam voor de twaalfde keer hét onbetwiste centrum in Europa van nieuwe opera en muziektheater. Operadagen Rotterdam laat jong en oud tien dagen lang genieten van klassiekers in een nieuw jasje, internationale blikvangers, aanstormende talenten en multimediale projecten. In 2017 biedt het festival een rijk en afwisselend programma met 10 wereldpremières, 12 Nederlandse premières en totaal ruim 100 voorstellingen in alle hoeken en gaten van de stad en in de grote Rotterdamse theaters.

   De komende vier jaar gaat Operadagen Rotterdam aan de slag met het nieuwe festivalthema ‘Lost & Found’. In 2017 brengt ‘Departures’ verhalen over het oversteken van grenzen en de zoektocht naar een nieuwe identiteit, een klassiek thema dat nu actueler lijkt dan ooit. Op vrijdag 12 mei opent Dagboek van een verdwenene van Ivo van Hove het festival. Andere topproducties zijn onder meer L’Orfeo van Ensemble Cappella Mediterranea in de Doelen en Shorelines van Ragazze Quartet in de Rotterdamse Schouwburg.

   Nieuwe programmalijnen
   In 2017 biedt het festival een aantal nieuwe programmalijnen. Voor het eerst zijn er speciale familievoorstellingen in het onderdeel Kids & Family en worden multimediale projecten en installaties bij elkaar gebracht in Image & Sound. Rotterdam schittert meer dan ooit als decor. Er zijn voorstellingen in alle hoeken en gaten van de stad: natuurlijk in de grote cultuurpodia, maar ook op pleinen, in woonkamers, bovenop het dak van de Bijenkorf en de Hofbogen en zelfs in een fitnesscentrum. Nieuw dit jaar zijn de Operafietstocht langs minivoorstellingen in Rotterdam-Zuid en de spannende nachtwandeling op Zuid na Nachtschade: Aubergine in het Nieuwe Luxor Theater.

   Ook nieuw is het GALA!, een feestelijke avond waarop muziektheatermakers uit de hele wereld samenkomen en bijzondere artiesten in de spotlights staan, dit jaar onder meer de Belgische band Dez Mona en Nora Fischer. Andere festivalgasten zijn onder meer bekroond auteur Connie Palmen (inleiding voorstelling Uwe Leipe Mastdramnis) en Louis Paul-Boonkenner en gerenommeerd schrijver Jeroen Olyslaegers (inleiding voorstelling Menuet).

   Festivaltradities
   Oude en vertrouwde hoogtepunten komen terug, zoals de First Night at the Opera (de feestelijke openingsavond in de Rotterdamse Schouwburg), het Paradijskerkconcert en meezingfestijn Van Smartlap tot Opera. Regisseur Arlon Luijten, die afgelopen drie jaar de Parsifal-trilogie maakte, zet een andere festivaltraditie voort. Hij ontwikkelde de stadsopera Ring of Resilience, geïnspireerd op Wagners Ring des Nibelungen. Tijdens het festival zijn festivalbezoekers van harte welkom om mee te denken over de totstandkoming ervan.

   Kaartverkoop
   Ervaar Operadagen Rotterdam optimaal en bezoek meerdere voorstellingen. Het bestellen van een double bill (twee voorstellingen) of package deal (drie voorstellingen) levert ook nog eens een mooie korting op. Ook is er weer de Operadagen-pas; voor eenmalig €40 (solo / 1 persoon) of €70 (duo / 2 personen) zijn vervolgens alle voorstellingen voor slechts €10 per ticket te bestellen. Kaarten zijn online beschikbaar via http://www.operadagenrotterdam.nl of telefonisch via de kassa van de Rotterdamse Schouwburg 010-4118110.

   Over Operadagen Rotterdam
   Operadagen Rotterdam is een internationaal opera- en muziektheaterfestival, dat in 2016 ruim 23.000 bezoekers trok. Het festival presenteert eigentijdse, vernieuwende en grensverleggende producties van de (inter)nationale top en jonge, avontuurlijke makers. Meer informatie over aankomende editie is te vinden op http://www.operadagenrotterdam.nl.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Operadagen Rotterdam 2017
Je informatie: