OPERA2DAY en Nederlandse Bachvereniging presenteren in 2019 Dangerous Liaison


Recent verschenen Forums Nieuwsforum OPERA2DAY en Nederlandse Bachvereniging presenteren in 2019 Dangerous Liaison

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4783 Reageer
   OPERA2DAY
   Gast

   — PERSBERICHT —

   OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren in 2019 VIvaldi – Dangerous Liaisons, een spiksplinternieuwe barokopera met muziek van Antonio Vivaldi. In deze voorstelling komen Vivaldi’s meest opwindende aria’s samen op een nieuw libretto. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op de roemruchte briefroman ‘Les Liaisons Dangereuses’ van Choderlos de Laclos uit 1782.

   Het verhaal in het kort
   Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont spelen een gevaarlijk spel met de liefde. Ze dagen elkaar uit om anderen te verleiden. Hun relatie komt op scherp te staan als Valmont echt lijkt te vallen voor de verleidelijke maar kuise Madame de Tourvel. In de venijnige strijd die volgt gaan alle betrokkenen uiteindelijk ten onder. Een fatale liefdesgeschiedenis en een fascinerend portret van een tijdperk, waarin een verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges.

   Vivaldi’s aria’s, nieuwe recitatieven en een nieuw libretto
   De felle emoties krijgen een weerklank in Vivaldi’s vocale en instrumentale vuurwerk, uitgevoerd door een sprankelende internationale cast en de topmusici van De Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Hernán Schvartzman. Met nieuw gecomponeerde recitatieven wordt het werk tot een eenheid gesmeed.

   Regisseur Serge van Veggel, artistiek directeur van OPERA2DAY, speelt een leidende rol in het maakproces. De briefroman vormt het uitgangspunt van zijn scenario en een intensieve bestudering van het werk van Vivaldi resulteerde in de muzikale samenstelling voor deze nieuwe opera. Hij werkt samen met twee Italianen: schrijver Stefano Simone Pintor voor het volledig Italiaanse libretto en componist Vanni Moretto maakt nieuw gecomponeerde recitatieven in een speciaal ontwikkelde muzikale taal, speciaal voor deze voorstelling ontwikkeld.

   Vivaldi – Dangerous Liaisons wordt in het Italiaans gezongen, met Nederlandse en Engelse boventiteling.

   Tournee van januari t/m maart 2019
   Vivaldi – Dangerous Liaisons gaat van 5 januari t/m 16 maart 2019 op tournee langs de theaters in Nederland en België. De première is op donderdag 17 januari 2019 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Klik hier voor de volledige speellijst.

   http://WWW.OPERA2DAY.NL

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: OPERA2DAY en Nederlandse Bachvereniging presenteren in 2019 Dangerous Liaison
Je informatie: