Opera in de Koninklijke Schouwburg


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Opera in de Koninklijke Schouwburg

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1019 Reageer
   Koninklijke Schouwburg
   Gast

   Sluit het theaterseizoen af met een hele bijzondere opera in de Koninklijke Schouwburg. De magische voorstelling van Haags gezelschap OPERA2DAY Dr. Miracle’s last illusion is vanaf woensdag 24 juni te zien in de Grote Zaal.
   Ook in het nieuwe seizoen is deze spectaculaire voorstelling weer te zien, net als vele andere prachtige operavoorstellingen.

   Uitgelichte agenda
   Dr. Miracle’s last illusion
   OPERA2DAY, New European Ensemble en De Dutch Don’t Dance Division
   do 23 juni t/m za 25 juni – 20.30 uur | ma 5 t/m za 10 september – 20.30 uur | zo 11 september – 14.00 uur

   De zomer exclusief te zien in de Koninklijke Schouwburg
   Volg de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle. Als zijn assistente tijdens een show overlijdt, raakt hij bedwelmd door de schoonheid van haar overgang naar de dood en het eeuwige licht. Uit een verlangen om deze ervaring opnieuw en dieper te beleven raakt hij daarbij verzeild in een wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Is het een illusievoorstelling? Of is het een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden?
   Kom op tijd en dompel u voor aanvang onder in de wereld van Dr. Miracle.

   Acis & Galatea, Händels lievelingsopera
   BarokOpera Amsterdam i.s.m. Opéra Louise Fribourg (Zwitserland)
   za 14 januari – 20.15 uur
   Barokopera Amsterdam speelt Acis & Galatea van Händel. Naar verluidt zijn lievelingsopera: hij liet hem bijna honderd keer uitvoeren! Het orkest en de vocalisten vertolken jubelend de draaikolk van emoties en de natuur in Händels kleine meesterwerk.

   OperAthriller
   Pocket Opera
   vr 17 februari – 20.30 uur
   Het is inmiddels een vast onderdeel van het operaprogramma in de Koninklijke Schouwburg. De voorstellingen van Pocket Opera in het Paradijs. Verassend en intiem: ontroerend gezongen, prachtige kostuums en veel contact met de zaal.

   Operacollege door Gerard Legeland
   Drie operacolleges op drie verschillende data
   Wo 8 maart, wo 12 april & wo 10 mei – 19.30 uur*
   Kom alles te weten over opera bij de colleges van Operadeskundige Gerard Legeland. Hij legt in drie colleges aan de hand van beeld en geluid de geschiedenis, de totstandkoming en de verschillende stemmen van de opera uit.
   * Alle drie de data zijn onderdeel van één pakket.

   Een helse komedie, de bekentenissen van een seriemoordenaar
   Het Nationale Toneel en Residentie Orkest
   Dinsdag 2, t/m zaterdag 20 mei
   Een helse komedie is een uniek project van het Nationale Toneel en het Residentie Orkest. De voorstelling is gebaseerd op het leven en verhaal van de Oostenrijkse seriemoordenaar Jack Unterweger gespeeld door Mark Rietman. Het orkest en twee sopranen zijn zijn tegenspelers die in aria’s van Vivaldi, Gluck, Haydn, Mozart en Beethoven hun noodlottige omgang met Jack Unterweger beschrijven.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Opera in de Koninklijke Schouwburg
Je informatie: