Openingsavond Concertgebouworkest met inauguratie van Daniele Gatti


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Openingsavond Concertgebouworkest met inauguratie van Daniele Gatti

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 8 jaren geleden door Concertgebouworkest.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1037 Reageer
   Concertgebouworkest
   Gast

   RCO Opening Night: de inauguratie van Daniele Gatti als chef-dirigent Feestelijke seizoensopening maakt tevens deel uit van RCO meets Europe.

   De RCO Opening Night van vrijdag 9 september a.s. is tevens de inauguratie van Daniele Gatti, die zich vanaf dat moment de zevende chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest mag noemen. Het concert maakt tevens deel uit van RCO meets Europe. In dit kader reist het orkest gedurende drie seizoenen naar alle 28 hoofdsteden van de Europese Unie.
   De RCO Opening Night als feestelijk begin van het nieuwe seizoen is een traditie die het orkest vorig jaar met succes heeft ingezet. Trouwe en nieuwe vrienden, relaties en liefhebbers van het Concertgebouworkest kunnen elkaar ontmoeten tijdens een uniek concert van internationale allure, inclusief een stijlvol walking dinner. Na afloop mengen de orkestmusici zich onder het publiek. Onder de buitenlandse gasten bevinden zich leden van de vriendenclubs van het orkest uit onder meer de VS, Zwitserland, België en Engeland.
   Een bijzonder element van RCO meets Europe is Side by Side, wat inhoudt dat het Concertgebouworkest in elke hoofdstad van de EU het openingswerk zal uitvoeren in samenspel met een lokaal jeugdorkest. Op 9 september is dit het JeugdOrkest Nederland. Het werk in kwestie: de Ouverture ‘Egmont’ van Beethoven. Verder dirigeert Daniele Gatti de Entr’acte nr. 3 uit Rosamunde van Schubert, de Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler (solist: bariton Christian Gerhaher), Fontane di Roma van Respighi en de Ouverture ‘I vespri siciliani’ van Verdi. De avond begint om 18.00 uur, het concert om 20.15 uur. Er zijn drie prijsklassen: € 275 (rang 1+), € 235 (rang 1) en € 180 (rang 2 en 3). Dress code: black tie.
   De klassieke muziekzender Mezzo zal met een rechtstreekse televisie-uitzending verslag doen van het con

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Openingsavond Concertgebouworkest met inauguratie van Daniele Gatti
Je informatie: