NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst op radio, televisie en in het land


Recent verschenen Forums Nieuwsforum NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst op radio, televisie en in het land

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #3351 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   Persbericht
   20 september 2017
   NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst op radio, televisie en in het land
   NPO Radio 4, NPO 2 en NPO Cultura vieren de liefde voor klassieke muziek met de jaarlijkse NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst. Onder het motto ‘klassiek komt bij je binnen’ kan iedereen van 9 tot en met 13 oktober op radio, tv én in het land genieten van de 300 klassieke muziekstukken die mensen het meest raken, troosten of inspireren.

   Marwil Straat, zendermanager NPO Radio 4: “Elk jaar bereiken we meer mensen met de 300 mooiste klassieke werken: de NPO Radio 4 Hart en Ziel Lijst. Het is een project waarbij klassieke muziek, radio, tv, publiek samen komen, zowel online als fysiek in het land. Dit jaar zoeken we nog meer onze luisteraars op. Met de Hart & Ziel Bus doen we verschillende steden aan, zodat iedereen direct zijn of haar stem uit kan brengen en live kan genieten van de beste klassieke werken.”

   NPO Radio 4: De Hart & Ziel stemweek
   Tijdens de stemperiode, vrijdag 22 tot en met vrijdag 29 september, trekt NPO Radio 4 het land in met de ‘Hart & Ziel Bus’. De bus tourt een week lang langs Nederlandse steden om stemmen op te halen. Het startpunt van de ‘Hart & Ziel Tour’ is het centrum van het land: Utrecht. Hier brengt Roger van Boxtel, president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen, als eerste zijn stem uit. Hiermee is de stemperiode officieel geopend. Na de opening gaat de Hart & Ziel Bus een week lang op tournee naar Amsterdam, Enschede, Groningen, Maastricht, Goes en Leiden. Maandag t/m vrijdag komt de NPO Radio 4-uitzending tussen 07.00 en 12.00 uur rechtstreeks vanuit de bus. In de bus spreken NPO Radio 4-presentatoren Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp met gasten over de muziek die hen raakt. Ook zijn er liveoptredens van musici.

   NPO Radio 4: De Hart & Ziel Lijst
   Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 oktober telt NPO Radio 4 dagelijks tussen 07.00 en 20.00 uur live af naar de absolute topstukken uit de Hart & Ziel Lijst van 2017. Op vrijdag 13 oktober zendt NPO Radio 4 rechtstreeks uit vanaf het Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg in Utrecht.

   NPO 2
   Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 oktober zendt NPO 2 elke dag om 19:25 het programma Hart & Ziel Music Match uit, een nieuw spelprogramma van de NTR over vooroordelen over klassieke muziek. De ingrediënten zijn drie klassieke stukken en drie onbekende Nederlanders in wie je niet meteen de geijkte klassieke muziekliefhebber herkent. Presentatie is in handen van presentator Floris Kortie en teamcaptains Mike Boddé en Jeroen van Merwijk.

   NPO Cultura
   Van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober sluit het publieke themakanaal ook dagelijks aan op de Hart & Ziel Lijst. Aansluitend op het programma Hart & Ziel Music Match op NPO 2 brengt NPO Cultura van maandag tot en met donderdag om 19:45 uur een wisselend programma, waaronder een documentaire over de invloed van de compositie ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt en een film over dirigent Reinbert de Leeuw en de uitvoering van de Matthäus Passion in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Op vrijdag 13 oktober om 20:15 uur zendt NPO Cultura live het Hart & Ziel Slotconcert in TivoliVredenburg uit.

   NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival
   Vrijdag 13 oktober is TivoliVredenburg het podium voor het gratis toegankelijke Hart & Ziel Festival. NPO Radio 4 sluit de uitzendweek feestelijk af met een locatie-uitzending en verschillende Hart & Ziel activiteiten. De finale van de dag is het Hart & Ziel Concert om 20.15 uur in de Hertz-zaal. Het publiek thuis en in de zaal geniet tijdens dit concert van de hoogtepunten uit de Hart & Ziel Lijst van 2017.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst op radio, televisie en in het land
Je informatie: