NPO Radio 4 eert Nederlandse maestro Bernard Haitink


Recent verschenen Forums Nieuwsforum NPO Radio 4 eert Nederlandse maestro Bernard Haitink

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #2641 Reageer
   NPO Radio 4
   Gast

   Hilversum, 9 februari 2017
   NPO Radio 4 eert Nederlandse maestro Bernard Haitink
   De 87-jarige topdirigent Bernard Haitink is terug in Nederland. Zestig jaar nadat hij het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) voor het eerst dirigeerde, staat hij deze maand opnieuw voor het orkest. NPO Radio 4 doet op 19 februari rechtstreeks verslag van het concert. De klassieke radiozender eert de maestro vanaf 13 februari met uitzendingen van zijn mooiste opnamen en met reportages waarin enkele KCO-musici aan het woord komen over het werken met Haitink. Daarnaast zendt het NPO Radio 4-programma Podium (NTR) een special uit over de hooggewaardeerde dirigent.

   Op de website van NPO Radio 4 is uniek filmmateriaal van Bernard Haitink te zien. NPO Radio 4-presentator Hans Haffmans bezocht de dirigent eind 2016 in zijn woonplaats Luzern in Zwitserland en sprak met hem over zijn carrière, het ambacht en zijn liefde voor Bruckner en Debussy. De opname is een voorproefje van een documentaire over Bernard Haitink die later dit jaar verschijnt.

   Herinneringen aan Haitink
   NPO Radio 4 roept de luisteraars op om via de NPO Radio 4-app hun herinneringen aan Bernard Haitink te delen. De mooiste verhalen en anekdotes worden gebruikt in de uitzendingen op de klassieke radiozender.

   Bernard Haitink
   Bernard Haitink (1929, Amsterdam) studeerde viool en orkestdirectie aan het Amsterdamsch Conservatorium. In 1957 werd hij benoemd tot chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Van 1964-1988 was hij werkzaam als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Onder zijn leiding nam de internationale reputatie van het orkest een hoge vlucht. In het buitenland bekleedde Haitink posities bij onder meer het Royal Opera House, de Staatskapelle Dresden en het Chicago Symphony Orchestra. Haitink staat bekend om zijn uitvoeringen en opnames van de muziek van Gustav Mahler, Anton Bruckner en Ludwig van Beethoven.

   Haitink op NPO Radio 4
   Ma 13 t/m vr 17 februari: Haitinks mooiste opnames in De Klassieken (AVROTROS) (9.00-12.00 uur) en Podium (NTR) (16.00-19.00 uur).

   Do 16 februari: Haitinkspecial in Podium (NTR) (16.00-19.00 uur). Met interviews en reportages rond de concerten van Bernard Haitink met het Koninklijk Concertgebouworkest.

   Zo 19 februari: Het Zondagmiddagconcert (AVROTROS) (14.00-16.30 uur). Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw te Amsterdam: Het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink in muziek van Bruckner en Debussy.

   Archiefopnames en een voorproefje van de Bernard Haitink-documentaire zijn te vinden op radio4.nl.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: NPO Radio 4 eert Nederlandse maestro Bernard Haitink
Je informatie: