Nieuwe etappe RCO meets Europe, Side by Side met jeugdorkesten


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Nieuwe etappe RCO meets Europe, Side by Side met jeugdorkesten

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 7 jaren, 9 maanden geleden door Koninklijk Concertgebouworkest.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1545 Reageer
   Koninklijk Concertgebouworkest
   Gast

   Met concerten in Brussel, Luxemburg, Turijn en Athene voegen het Koninklijk Concertgebouworkest en zijn chef-dirigent Daniele Gatti van 23 tot en met 26 oktober een volgende etappe toe aan RCO meets Europe. In dit kader treedt het orkest verspreid over tweeënhalf seizoen op in alle 28 lidstaten van de Europese Unie.

   Een bijzonder element vormt Side by Side: in elk van de lidstaten speelt het Concertgebouworkest het openingswerk samen met jonge musici uit het desbetreffende land. Het avontuur is op 27 augustus jongstleden in Dublin van start gegaan en had Ljubljana en Amsterdam als eerstvolgende haltes.

   In Brussel (23 oktober) en Luxemburg (24 oktober) wordt samengewerkt met studenten van de conservatoria uit beide steden. Turijn (25 oktober) gunt de eer aan een geselecteerde groep jonge talenten van de De Sono Associazione per la Musica. In Athene (26 oktober) speelt het Concertgebouworkest samen met het Megaro Youth Symphony Orchestra. Het werk dat gezamenlijk wordt uitgevoerd, is het Voorspel ‘Die Meistersinger von Nürnberg’ van Richard Wagner, behalve in Turijn, waar het voorspel tot de derde akte is gekozen.

   De muzikale reisbagage tijdens deze vierdaagse tournee omvat verder het Adagio uit de Tiende symfonie van Gustav Mahler, de Drei Orchesterstücke van Alban Berg en delen uit Wagners Götterdämmerung.

   Het Concertgebouworkest wil met RCO meets Europe de verbindende kracht benadrukken van het Europese muzikale erfgoed. ‘Muziek kan mensen helpen gedachten, ideeën en gevoelens met elkaar te delen’, zegt algemeen directeur Jan Raes. ‘Orkestmuziek in het bijzonder symboliseert de werkelijke waarde van een “polyfoon” gevoel van diversiteit.’

   UNESCO heeft haar patronage verleend aan RCO meets Europe. Jean-Claude Juncker, president van de Europese Commissie, treedt op als beschermheer.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Nieuwe etappe RCO meets Europe, Side by Side met jeugdorkesten
Je informatie: