Nieuw internationaal concert in Venray georganiseerd door pianist Rangel Silaev


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Nieuw internationaal concert in Venray georganiseerd door pianist Rangel Silaev

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1507 Reageer
   Kamerton
   Gast

   Nieuw internationaal concert in Venray georganiseerd door pianist Rangel Silaev

   Zoals Rangel sinds afgelopen jaar al vele internationale thuisconcerten heeft gegeven in Venray, is er op 2 oktober weer een gloednieuw concert georganiseerd. De 16-jarige pianist Rangel Silaev, die in het Koninklijk conservatorium in Den Haag studeert, heeft samen met zijn moeder ‘’Stichting Stemvork’’ opgericht. Deze Stichting heeft als doel jong talent zoals Rangel podium (in ensembles) te bieden, en ook een toegevoegde waarde te zijn aan de muziekscholen en conservatoria. Rangel speelt nu al 11 jaar klassiek piano, en weet hoe lastig het is om concerten te vinden, en hoe lastig het is om alle externe concerten en bijvoorbeeld zelfgeorganiseerde repetities te combineren met de muziekschool. Rangel heeft inmiddels zijn weg naar het internationale podium al flink opgebouwd, en wil ook andere jonge talenten net als hij zulk podium bieden. De Stichting wil graag concerten organiseren, masterclasses geven aan jong talent om ze beter te kunnen vormen en ook veel vanuit de praktijk te laten experimenteren.

   Rangel: ‘’Wat ik in muziekscholen en conservatoria merk, is dat alle lessen heel erg vanuit de praktijk worden gegeven, dingen zoals muziektheorie, muziekanalyse, maar ook ensemble coaching etc. word alleen binnen het gebouw zelf gehouden. Wat ik juist zo leuk vind, is om de stukken die ik binnen de school beoefen naar buiten te brengen door het op concerten te laten spelen, en aan veel mensen te laten horen hoe ik zelf over de muziek denk en wat ik er zelf van vind, ook heb ik vaak muzikale vrienden waarmee ik samen wil spelen, helaas kan dat soms niet omdat ik dan al zit ingedeeld bij een ander persoon, onze Stichting wil dus als toegevoegde waarde dienen, door de musici ook zelf te laten kiezen wat ze willen spelen, met wie ze willen spelen en ook waar ze het willen uitvoeren’’.

   De organisatie van de Stichting en uitvoering is nog in beginnende fase, maar heeft een grote, positieve toekomstvisie. De familie Silaev heeft uit de eigen privé investering een concertzaal/studio gebouw in Venray. Hier willen ze graag de masterclasses en concerten organiseren. Helaas zijn de kosten nog heel erg groot, en moet er nog veel in de zaal afgewerkt worden, zoals bekabeling, akoestische elementen, wanden, plafond etc. Om te laten zien wat Rangel wilt bereiken met de Stichting en natuurlijk om financieel verder te kunnen werken aan de zaal is Rangel gestart met deze serie thuisconcerten “Make my dream”. Deze concerten zijn op de Dr.Kortmannweg 21 in Venray in het huis van de familie Silaev. Er zijn ongeveer 45 plekken beschikbaar per concert, het eerst volgende concert is 2 oktober, waar ook een speciale gasten komen, namelijk een componist uit Rusland die voor Rangel heeft gecomponeerd, Russische mezzosopraan en Poolse coloratuursopraan. Rangel zal voornamelijk solo stukken spelen zoals Chopin, Mendelsohn, Prokofiev, Liszt. Rangel componeert ook zelf en speelt ook eigen stukken. Rangel vind interactie met het publiek belangrijk, daarom vertelt hij voordat hij een stuk speelt veel informatie erover en zet hij de concerten in een zeer persoonlijke sfeer. We hopen u te mogen verwelkomen en te laten genieten! Voor meer info gaat u naar http://www.rangel.nl of e-mailt u kamerton@wxs.nl voor de kaartverkoop en eventuele info.

   Over de artiesten
   Elena Bazhenova is afgestudeerd aan de Russische prominente Gnessin Staatsacademie voor Muziek. Zij heeft jarenlang met het ensemble «Russian Song», onder leiding van de bekende musicus Nadezhda Babkina, over de hele wereld opgetreden, van Ierland tot Australië en van Alaska tot Japan.
   Anita van der Velden-Rynkiewicz is afgestudeerd aan de Poolse Music Academy Lodz. Zij was een solovocaliste bij het Groot Militair Orkest in Polen, soliste van Operette Lodz.

   Thuisconcerten
   De thuisconcerten van Rangel vinden iedere eerste zondag van de maand plaats (bij voldoende aanmeldingen uiterlijk 2 dagen voor het concert) en worden uitgevoerd op de prachtige Steinway vleugel van Rangel.
   De concerten duren van 13:00 tot 14:00
   Locatie: Dr. Kortmannweg 21 Venray
   Kosten p.p.: 20 euro, incl. Consumptie (o.a. Prosecco).
   Voor kinderen een speciale lage prijs van 5 euro.

   Tv-programma met het internationaal thuisconcert https://www.omroepvenray.nl/webtv/omroep-venray-presenteert-rangel-silaev Radioprogramma met foto’s van het internationaal thuisconcert https://youtu.be/pbEfb7DF6jk
   Verzamelvideo’s van zijn voorgaande thuisconcerten:
   https://youtu.be/1HfpXEnP4pU https://youtu.be/V4poaO3-mCI https://youtu.be/v5V2oef3O-w https://youtu.be/fOgO6yyugmc https://youtu.be/toR4fh_B5rA https://youtu.be/I8fVKuK5koo https://youtu.be/qfw9c-Yy74M

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Nieuw internationaal concert in Venray georganiseerd door pianist Rangel Silaev
Je informatie: