Nieuw Ensemble met première van Thirty Situations van Joël Bons


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Nieuw Ensemble met première van Thirty Situations van Joël Bons

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Nieuw Ensemble 1 jaar, 5 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #4243 Reactie

  Nieuw Ensemble

  Thirty Situations – een omvangrijk nieuw werk van Joël Bons – gaat op 29 maart in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in première. Het Nieuw Ensemble staat onder leiding van Ed Spanjaard. Solisten zijn de sopraan Keren Motseri, trombonist Koen Kaptijn en jazz drummer Tristan Renfrow. Het klankpalet wordt verder verrijkt met elektrisch gitaar en surround elektronica. Thirty Situations verleidt de luisteraar tot ruimtelijke beleving met flitsende ensemblestukken, mysterieuze zang, omgevingsgeluiden en ‘psychedelische’ elektronica. Zoals het leven zelf bestaat Thirty Situations uit vele fragmenten die tezamen één continue stroom vormen.

  In het voorprogramma twee stukken van getalenteerde jonge componisten die het Nieuw Ensemble tijdens workshops in Cardiff en in Shanghai ontmoette: Luciano Williamson (1996) en Erqing Wang (1998). Williamson schreef een speels scherzo en de negentienjarige Wang het zeer welluidende Song of the Tree, dat voor het eerst uitgevoerd zal worden en gezongen door de Israëlische sopraan Keren Motseri.

  Thirty Situations – première
  do 29 maart 2018 Amsterdam Muziekgebouw aan ’t IJ 20.15
  inleiding 19.15

Reageer op: Nieuw Ensemble met première van Thirty Situations van Joël Bons
Mijn informatie: