Nieuw Ensemble met de première van Thirty Situations


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Nieuw Ensemble met de première van Thirty Situations

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4117 Reageer
   Nieuw Ensemble
   Gast

   Thirty Situations – première
   do 29 maart 2018 Amsterdam Muziekgebouw aan ’t IJ 20.15
   inleiding 19.15
   kaartverkoop
   Nieuw Ensemble
   Ed Spanjaard dirigent
   gastmusici
   Keren Motseri sopraan
   Koen Kaptijn trombone
   Matteo Nicolin elektrisch gitaar
   Tristan Renfrow drums
   Boris Bezemer en Dennis Matos elektronica
   programma
   Luciano Williamson Scherzo e Trio
   Erqing Wang Song of the Tree
   pauze
   Joël Bons Thirty Situations

   Een hoogtepunt van de Cello Biënnale 2016 was de première van Nomaden van Joël Bons door cellist Jean-Guihen Queyras en het Atlas Ensemble onder leiding van Ed Spanjaard. Het stuk werd als ‘meesterwerk’ en ‘ontroerend’ onthaald. Spanjaard noemde het ‘een van de indrukwekkendste premières sinds 2000’. Het bracht hem op het idee om Bons te vragen een groot werk voor het Nieuw Ensemble te componeren.
   Thirty Situations heeft als onderwerp het contrast tussen fragmentatie en continuïteit. We ervaren het leven vaak als fragmentarisch en toch is het een doorgaande stroom. Zo zal het stuk zowel een aaneenschakeling van fragmentarische elementen als één groot continuum zijn – een mozaïek van allerlei ‘situaties’ in afwisselende muzieken. Het nieuwe werk is op het lijf geschreven van de musici van het Nieuw Ensemble en een aantal gastmusici. Ruimtelijke elektronica verrijkt het klankbeeld.
   Het voorprogramma brengt twee stukken van getalenteerde jonge componisten die het Nieuw Ensemble tijdens workshops in Cardiff en in Shanghai ontmoette: Luciano Williamson (geboren in 1996) en Erqing Wang (geboren in 1998). Williamson schreef een speels scherzo en de negentienjarige Wang het zeer welluidende Song of the Tree, dat voor het eerst uitgevoerd en gezongen door de Israelische sopraan Keren Motseri.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Nieuw Ensemble met de première van Thirty Situations
Je informatie: