Nederlands Kamerkoor zingt Israel in Egypt nu ook in Nederland


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Nederlands Kamerkoor zingt Israel in Egypt nu ook in Nederland

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Nederlands Kamerkoor 3 jaren, 4 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #908 Reactie

  Nederlands Kamerkoor

  Persbericht: Nederlands Kamerkoor zingt Israel in Egypt nu ook in Nederland

  Na twee succesvolle concerten in het buitenland eerder dit jaar, voert het Nederlands Kamerkoor Handels Israel in Egypt nu in Nederland uit. Op 27 en 28 mei 2016 is het stuk te horen in Den Haag en Amsterdam, samen met het Residentie Orkest en dirigent Richard Egarr. De solisten komen uit het Nederlands Kamerkoor.

  George Frideric Handel componeerde zijn oratorium Israel in Egypt in slechts een maand tijd. Hij creëerde een monument voor de koormuziek, want de hoofdrol is weggelegd voor het koor dat zich als het volk Israëls een weg baant uit de Egyptische woestijn.

  Het Nederlands Kamerkoor is de afgelopen jaren zeer bekend geraakt met het stuk. In 2014 brachten zij Israel in Egypt op cd uit, het resultaat van drie concerten met Le Concert Lorrain in Duitsland en Frankrijk. “Fantastisch beeldend gezongen”, schreef Trouw over de opname. In januari dit jaar voerde het koor het oratorium uit in Kopenhagen en Wenen met Concerto Copenhagen. Over het concert in het Wiener Konzerthaus schreef Salzburger Nachrichten: “Het in dit geval 32-koppige Nederlands Kamerkoor zingt met voortreffelijke precisie.”

  Voor de concerten op 27 en 28 mei gaat het Nederlands Kamerkoor de samenwerking aan met het Haagse Residentie Orkest en de Britse dirigent Richard Egarr. Egarr is vaste gastdirigent van het Residentie Orkest en ook het Nederlands Kamerkoor werkte eerder met hem samen: in 2015 voerden zij onder zijn leiding de Johannes-Passion uit met het Koninklijk Concertgebouworkest.

  Uitvoerenden
  Nederlands Kamerkoor
  Residentie Orkest
  Richard Egarr dirigent
  Solisten
  Maria Valdmaa sopraan 1
  Mónica Monteiro sopraan 2
  Kaspar Kröner alt
  William Knight tenor
  Jasper Schweppe bas 1
  Gilad Nezer bas 2
  Programma

  G. F. Handel – Israel in Egypt
  Deel 2 en 3
  Concertagenda

  Vrijdag 27 mei – 20.00 uur
  Den Haag , Zuiderstrandtheater
  http://www.zuiderstrandtheater.nl

  Zaterdag 28 mei – 20.15 uur
  Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ
  Voorprogramma (19.45): Amsterdamse Cantorij
  http://www.muziekgebouw.nl

Reageer op: Nederlands Kamerkoor zingt Israel in Egypt nu ook in Nederland
Mijn informatie: