Nederlands Kamerkoor met 150 Psalms naar Klarafestival in Brussel


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Nederlands Kamerkoor met 150 Psalms naar Klarafestival in Brussel

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Nederlands Kamerkoor 1 jaar, 5 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #4135 Reactie

  Nederlands Kamerkoor

  PERSBERICHT: 150 PSALMS NAAR KLARAFESTIVAL BRUSSEL

  Na het Festival Oude Muziek Utrecht en het White Light Festival in New York, doet 150 Psalms het Brusselse Klara Festival aan onder de naam The Psalms Experience (20-22 maart). Tijdens het festival klinken in zes concerten 75 psalmzettingen van 75 verschillende componisten, door afwisselend het Nederlands Kamerkoor, The Tallis Scholars en Det Norske Solistkor. Een parallelprogrammering met debatten en lezingen plaatst de thematiek van de psalmen midden in de actualiteit.

  150 Psalms
  De psalmen gaan over vluchtende volkeren, onrechtvaardige leiders en machtsmisbruik. 150 Psalms beschouwt daarom de psalmen – 3000 jaar oud – als een spiegel van de huidige maatschappij. In Brussel klinken op drie achtereenvolgende avonden twee concerten in het hart van de stad: in cultureel centrum Flagey en in de Abdij Ter Kameren.

  Parallelprogrammering: debat en reflectie
  Op 17 maart spreekt Karen Amstrong, vermaard denker op het gebied van religie, met David Van Reybrouck over verschillende thema’s rondom de psalmen: eigenliefde, bedachtzaamheid, lijden, vreugde en mededogen. Naast deze lezing vindt er op iedere dag voor het eerste concert een debat plaats over de betekenis en relevantie van de psalmen vandaag de dag, met opiniemakers en een topjournalist als moderator.

  Klarafestival
  Het Klarafestival vindt sinds 2014 jaarlijks plaats in maart. Op verschillende locaties in Brussel, maar ook in Antwerpen en Brugge, programmeert het festival actuele en avontuurlijke voorstellingen en concerten met internationale uitstraling, voor een zo groot en divers mogelijk publiek. Alle aspecten van het muziekleven komen aan bod: concerten, muziektheater, multidisciplinaire voorstellingen en opera. De aansluiting bij andere kunstvormen wordt bewust gezocht. http://www.klarafestival.be

Reageer op: Nederlands Kamerkoor met 150 Psalms naar Klarafestival in Brussel
Mijn informatie: