Nederlanders vallen in de prijzen bij Edison Klassiek 2017


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Nederlanders vallen in de prijzen bij Edison Klassiek 2017

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #3616 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   Amsterdam, 15 november 2017 –
   Aanstaande zondag krijgen Lucie Horsch en Cappella Amsterdam een Edison tijdens de live uitzending van Podium Witteman op NPO2. Lucie Horsch krijgt de Edison voor haar debuutalbum Vivaldi en Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss wint in de categorie ‘Het koor’ met Kanon Pokajanen van de Estse componist Arvo Pärt. Daarnaast valt er nog een Nederlandse productie in de prijzen, want 19 november wordt de publieksprijswinnaar bekendgemaakt. En natuurlijk Ton Koopman die een Edison krijgt voor zijn gehele oeuvre.
   De Nederlanders zijn door de jury, onder voorzitterschap van Mischa Spel tot winnaar gekozen op basis van kwaliteit en artistieke waarde. Welke internationale artiesten een Edison krijgen wordt zondag 19 november bekendgemaakt, twee internationale winnaars zijn aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen en iets te laten horen van hun winnende album.

   Podium Witteman
   Aanstaande zondag 19 november wordt een aantal Edisons uitgereikt tijdens de uitzending van Podium Witteman in De Hallen Studio’s in Amsterdam. Presentator Paul Witteman zal samen met huispianist en cabaretier Mike Boddé en klassieke trendwatcher Floris Kortie Edison winnaars en betrokken musici ontvangen waaronder oeuvreprijswinnaar Ton Koopman. De uitzending is live op NPO 2 om 18.05 uur.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Nederlanders vallen in de prijzen bij Edison Klassiek 2017
Je informatie: