NBE gaat ‘scherpdenken’ met Hans Aarsman


Recent verschenen Forums Nieuwsforum NBE gaat ‘scherpdenken’ met Hans Aarsman

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4009 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   PERSBERICHT – AARSMAN & SCHNEEMANN: EEN DOUCHE VOOR GEEST EN OREN

   NBE gaat ‘scherpdenken’ met Hans Aarsman

   AMSTERDAM – De inspirerende chemie van ‘Scherpdenkers’ laat zich omschrijven als een ‘douche voor geest en oren’. Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) gaat twee avonden samen met schrijver en fotograaf Hans Aarsman de ogen, oren en het brein aan het werk zetten. Hans Aarsman spreekt over kijken, zien en het verschil daartussen. Het NBE zorgt voor het muzikale scherpdenken. De voorstelling is te zien op zaterdag 10 maart in Muziekgebouw Eindhoven en zondag 11 maart in Het Concertgebouw Amsterdam.

   In Scherpdenkers bekijkt fotograaf en schrijver Hans Aarsman, bekend van zijn Volkskrantrubriek, onder meer foto’s van musici en componisten. Hans Aarsman associeert en leert ons wat er nog méér te zien is dan je op het eerste gezicht zou denken. Hoe je de dingen ziet, hangt af van wat tussen de oren zit. Hoe je iets hoort heeft alles te maken met de manier waarop je ernaar kijkt. Tijdens deze voorstelling laat Aarsman onder meer zijn licht schijnen over clichés in de klassieke muziekfotografie.

   En zoals Hans Aarsman ons op een nieuwe manier leert kijken, zo frist het Nederlands Blazers Ensemble de oren op: al jaren profileert het zich als vernieuwend, zinnenprikkelend en uitdagend. Bart Schneemann, artistiek leider van het NBE, zoekt ook altijd de interactie op. Via muziek deelt en communiceert hij. Leren kijken, leren luisteren, scherper leren denken staan centraal. Het NBE neemt de Davidsbündlertanze van Robert Schumann (in bewerkingen van Hans van der Heide en Micha Hamel) onder de loep.

   SPEELDATA
   Za 10 maart om 20:15 uur Eindhoven, Muziekgebouw
   Zo 11 maart om 20:15 uur Amsterdam, Het Concertgebouw

   Deze voorstelling is onderdeel van de serie “Scherpdenkers” van Muziekgebouw Eindhoven en Het Concertgebouw. In deze serie zetten sprekers en musici oren en het brein van het publiek op een heel andere manier aan het werk.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: NBE gaat ‘scherpdenken’ met Hans Aarsman
Je informatie: