Musici van wereldformaat komen naar Oudenbosch, klassieke concerten in de kapel.


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Musici van wereldformaat komen naar Oudenbosch, klassieke concerten in de kapel.

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1468 Reageer
   Cultuur Oudenbosch
   Gast

   Oudenbosch is sinds een paar weken een stichting rijker: Cultuur Oudenbosch. De doelstelling is de Kapel Saint Louis het middelpunt van het maatschappelijke leven in Oudenbosch en omstreken te laten zijn. Dit gebeurt door het ontwikkelen van culturele en educatieve activiteiten, zoals het organiseren en opnemen van klassieke concerten en het bieden van expositiemogelijkheden voor beeldende kunst.

   In februari organiseerden de initiatiefneemsters, Hetty Sponselee en Yvonne van Egmond, een eerste concert in de kapel. Na de enthousiaste reacties van de bezoekers kwam er vaart in het plan dat reeds een jaar werd voorbereid. Het begon allemaal met een stemmer die graag een mooie locatie van een concertvleugel wilde voorzien. Die locatie was snel gevonden, helaas ging de vleugel niet door. Daarop kwam er een weldoener met de dames in gesprek en die beloofde na de restauratie van de kapel de stichting wel van een vleugel te willen voorzien. De plannen werden gesmeed en met het vinden van de penningmeester, Marja Mulders en de voorzitter, Ard van Aken is het bestuur compleet. Nu de stichting een feit is, kunnen de kapelconcerten van start.

   Op 30 september om 20.15 uur start de eerste serie klassieke concerten in de kapel Saint Louis in Oudenbosch met het concert van Eliane Rodrigues. Inclusief een glas wijn na afloop in Brasserie Tivoli. Een combinatie van het genot van klassieke muziek door topmusici en genieten van goede wijn. Vier concerten met musici met een wereldreputatie en jonge talenten waar wij in de toekomst nog veel van zullen horen. Concerten om echt naar uit te kijken!

   U kunt uw kaarten online bestellen of aanschaffen bij de bekende verkooppunten ’t Koepelke op de Markt 36, Villa Viva Sam Sam aan de Polderstraat 2a en Flesjewijnshop aan de Polderstraat 1 in Oudenbosch. Voor alle informatie kijkt u op de nieuwe website: http://www.cultuuroudenbosch.nl

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Musici van wereldformaat komen naar Oudenbosch, klassieke concerten in de kapel.
Mijn informatie: