Meesterpianisten week lang op Opium 4


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Meesterpianisten week lang op Opium 4

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1614 Reageer
   AVROTROS
   Gast

   AVROTROS Communicatie
   Hilversum, 31 oktober 2016

   MEESTERPIANISTEN WEEK LANG IN OPIUM OP 4

   Vandaag start een ware pianistenweek bij het AVROTROS-radioprogramma Opium op 4. Iedere avond speelt een pianist van internationale allure live in de studio in VondelCS. Onder anderen Alexander Gavrylyuk en Jospeh Moog maken hun opwachting.

   De van oorsprong Russische Helena Basilova trapt vanavond de week af. Zij speelt twee delen uit Moments Musicaux van Rachmaninov en ze laat werk horen van haar vader, componist Alexander Basilov. Dinsdag is Ralph van Raat te gast. Hij speelt uit zijn programma waarin hij muziek van de Engelse rockband Radiohead samenbrengt met pianowerken van Debussy.

   Alexander Gavrylyuk, de Oekraïense meesterpianist, komt woensdag naar de studio. Hij speelde meerdere malen in de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw. Met Skrjabin, Haydn en Rachmaninov laat hij zijn veelzijdigheid horen. Op donderdag is het Duitse pianofenomeen Joseph Moog te gast. Hij debuteerde vorig jaar in de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw. In Opium op 4 speelt hij onder andere een bewerking van Scarlatti’s Pastorale en een eigen bewerking van ’S Wonderful van Gershwin. Marietta Petkova sluit de week af. Ze staat bekend om haar fenomenale interpretaties van Rachmaninov, maar ze laat horen dat ze ook Chopin als geen ander beheerst.

   Opium op 4
   Opium op 4 wordt elke werkdag live uitgezonden tussen 22.30 uur en 24.00 uur op NPO Radio 4. Iedere avond is er live muziek; daarnaast staan theater, literatuur en beeldende kunst centraal. Presentatie is afwisselend in handen van Hans Smit, Andrea van Pol, Mark Brouwers, Mieke van der Weij en Jan Mom. De opnames vinden plaats in VondelCS, in het Vondelpark in Amsterdam. Het AVROTROS-programma is gratis toegankelijk voor publiek.

   Opium op 4, iedere werkdag tussen 22.30 en 24.00 uur op NPO Radio 4

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Meesterpianisten week lang op Opium 4
Je informatie: