Laurenscantorij sluit jubileumjaar af met Bachs Magnificat


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Laurenscantorij sluit jubileumjaar af met Bachs Magnificat

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1844 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   Een waardige afsluiter van ons jubileumjaar: de Laurenscantorij zingt het Magnificat van J.S. Bach. Niet één, maar twee keer! Aanstaande zondag 18 december tijdens de cantatedienst en dinsdag 20 december tijdens het concert Magnificent Christmas. Wie denkt dat het twee keer hetzelfde wordt, heeft het mis.

   Magnificat
   Misschien wel het belangrijkste verschil tussen de twee dagen is de belevenis. Dinsdag hoor je muziek van alle kanten en loop je er zelfs doorheen, hoe geheimzinnig dat ook mag klinken. Dan zingt het koor ook A Hymn to the Virgin van Britten, Veni, veni Emmanuel van Kodály, The Lamb van Tavener, Nesciens Mater van Mouton en het Magnificat van Hendrik Andriessen met Hayo Boerema op het orgel. Veel meer verklappen we niet, want het moet wel een verrassing blijven! Vroeg komen voor een mooi plekje heeft in dit geval weinig zin; het publiek wordt pas bij aanvang naar de stoelen begeleid.

   Zondag is het Magnificat ingekaderd in een kerkdienst. Zo zorgt de Laurenscantorij al jaren voor een alternatief, als je bedenkt dat de meeste kerstmuziek deze maand in concertzalen en bijbehorende setting klinkt. Bach haalt alles uit de kast voor Maria’s loflied. Drie trompetten, pauken en nog veel meer instrumenten zetten de prachtige tekst luister bij. Ook solist Henk Neven is van de partij, met wie een mooi interview verscheen in de glossy ‘Laurens’. Deze kun je hier bestellen voor maar € 8,-.

   Reden genoeg om beide dagen naar de Laurenskerk te komen. Zondag is de toegang gratis, met collecte na afloop. Voor dinsdag koop je kaarten via de website van de Doelen (20.00 uur uitverkocht, 22.00 uur nog beschikbaar). Kerstsfeer gegarandeerd!

   Cd Brahms’ Ein deutsches Requiem
   In januari namen we met het Residentie Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend Ein deutsches Requiem van Brahms op. Daarvan is onlangs een cd uitgebracht. Opus Klassiek en De Gelderlander recenseerden de cd. Bestel de cd voor slechts € 15,-.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Laurenscantorij sluit jubileumjaar af met Bachs Magnificat
Je informatie: