Recent verschenen › Forums › Nieuwsforum › Koninklijk Conservatorium en Nederlands Kamerkoor bundelen krachten
- Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 7 jaren, 3 maanden geleden door Nederlands Kamerkoor.
-
AuteurBerichten
-
-
Nederlands KamerkoorGast
Persbericht
Koninklijk Conservatorium en Nederlands Kamerkoor bundelen krachtenNieuwe masterspecialisatie Ensemblezang biedt naadloze aansluiting op beroepspraktijk
Het Koninklijk Conservatorium (KC) heeft in nauwe samenwerking met het Nederlands Kamerkoor (NKK) en chef-dirigent Peter Dijkstra een nieuwe opleiding ontwikkeld: de masterspecialisatie Ensemblezang. Hiermee wil het KC zijn studenten nog beter voorbereiden op de arbeidsmarkt en investeert het NKK in de eigen kweekvijver van vocalisten. De opleiding start vanaf het komend studiejaar 2018-2019 en is bedoeld voor afgestudeerde bachelor-studenten klassieke zang of koordirectie.
Monica Damen (Hoofd Zangafdeling KC): “als Koninklijk Conservatorium werken we vaak samen met gerenommeerde professionele partners. Dat is essentieel voor ons onderwijs. Daarom zijn we trots op de samenwerking met het NKK die nu resulteert in deze nieuwe masterspecialisatie. Onze studenten krijgen daardoor volop de kans hun studie met de praktijk te verbinden en een netwerk op te bouwen in de professionele ensemblewereld”.Ook Tido Visser, algemeen directeur van het NKK, spreekt van een waardevolle samenwerking: “Wij zien dat koormuziek aan momentum wint, en dat de rol van koormuziek zowel artistiek als maatschappelijk een steeds belangrijkere rol inneemt. Het Nederlands Kamerkoor is dan ook heel blij dat het KC die ontwikkeling ondersteunt, door talenten echt een kans te bieden. De combinatie van topopleiding en professioneel topinstituut maakt dit een prachtige kans voor studenten, met uitzicht op de arbeidsmarkt.”
De studenten van de nieuwe masterspecialisatie Ensemblezang zullen een aanzienlijk deel van hun opleiding doorbrengen bij het NKK. Zij krijgen zo de kans met een keur van vooraanstaande internationale dirigenten te werken, waardoor zij specifieke vaardigheden meekrijgen die nodig zijn als vocalist in een professioneel ensemble. Daaronder vallen onder andere leiderschap binnen de context van een ensemble, individueel en gedeeld musicianship, professionele muzikale communicatie, maar ook het ontwikkelen van een visie op programmeren, nieuwe presentatievormen en concert-formats, en podiumpresentatie in het algemeen. Daarnaast zijn er ook praktische workshops over de financiering en marketing van een eigen ensemble. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van de expertise van zangers, dirigenten én staf van het NKK.
Het repertoire dat tijdens de masterspecialisatie aan bod komt is breed: vanaf Middeleeuwen en Renaissance tot en met hedendaagse muziek. De masterstudenten krijgen dan ook alle kans hun muzikale en vocale niveau nog verder aan te scherpen. Dankzij de nauwe samenwerking met het Nederlands Kamerkoor kunnen studenten hun vaardigheden direct toepassen binnen een professionele omgeving.
Kijk op http://www.koncon.nl/ensemblezang voor meer informatie over het curriculum en de aanmeldprocedure.
-
-
AuteurBerichten