Koninklijk Concertgebouworkest voor het eerst in Singapore


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Koninklijk Concertgebouworkest voor het eerst in Singapore

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Koninklijk Concertgebouworkest 2 jaren, 6 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #2037 Reactie

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Tournee onder leiding van Daniele Gatti naar het Verre Oosten met Janine Jansen
  Het Koninklijk Concertgebouworkest zal op 23 januari a.s. voor het eerst in de geschiedenis een concert geven in Singapore. Het optreden vormt de afsluiting van een tournee met chef-dirigent Daniele Gatti en violiste Janine Jansen, die op 16 januari begint en zich verder afspeelt in China met concerten in Shanghai en Peking.

  In het Oriental Art Center te Shanghai speelt het orkest op 18 januari Prélude à l’après-midi d’un faune en La mer van Debussy, gevolgd door Le sacre du printemps van Stravinsky. De volgende avond klinkt Bruckners Vierde symfonie (‘Romantische’), voorafgegaan door Bergs Vioolconcert ‘Dem Andenken eines Engels’ met Janine Jansen als soliste.

  Op 20 januari voert het orkest genoemde werken van Bruckner en Berg uit in het spectaculaire, tien jaar geleden geopende National Grand Theatre van Peking.

  In de Esplanade Concert Hall te Singapore worden Debussy’s Prélude à l’après-midi d’un faune en La mer gecombineerd met Bruckners Vierde symfonie.

Reageer op: Koninklijk Concertgebouworkest voor het eerst in Singapore
Mijn informatie: