KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST CONCERTEERT IN LONDENSE BARBICAN CENTRE


Recent verschenen Forums Nieuwsforum KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST CONCERTEERT IN LONDENSE BARBICAN CENTRE

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1846 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST GEEFT TWEE CONCERTEN IN LONDENSE BARBICAN CENTRE
   Op het podium met artist in residence Lisa Batiashvili en het National Youth Orchestra of Great Britain
   Het Koninklijk Concertgebouworkest geeft op vrijdag 16 en zaterdag 17 december twee concerten in het Barbican Centre te Londen. Beide concerten staan onder leiding van chef-dirigent Daniele Gatti. Het tweede optreden maakt deel uit van RCO meets Europe. In dit kader reist het orkest verspreid over tweeënhalf seizoen naar alle 28 lidstaten van de Europese Unie. Het project ging afgelopen zomer van start.

   Een bijzonder element vormt Side by Side: in elk van de lidstaten speelt het Concertgebouworkest het openingswerk samen met een jeugdorkest uit het desbetreffende land. In Londen zal dit het National Youth Orchestra of Great Britain zijn, dat op zaterdagmiddag 17 december meewerkt aan de uitvoering van Wagners Voorspel ‘Die Meistersinger von Nürnberg’. Daarnaast staan ook delen uit diens Götterdämmerung op het programma, en verder het Adagio uit de Tiende symfonie van Mahler en de Drei Orchesterstücke van Berg.

   RCO meets Europe
   Het Concertgebouworkest wil met RCO meets Europe de verbindende kracht benadrukken van het Europese muzikale erfgoed. ‘Muziek kan mensen helpen gedachten, ideeën en gevoelens met elkaar te delen’, zegt algemeen directeur Jan Raes. ‘Orkestmuziek in het bijzonder symboliseert de werkelijke waarde van een “polyfoon” gevoel van diversiteit.’ Het project staat onder patronage van UNESCO. Beschermheer is Jean-Claude Juncker, president van de Europese Commissie.

   Op vrijdagavond 16 december hoort het Londense publiek het Tweede vioolconcert van Prokofjev, Jeu de cartes van Stravinsky en de Suite nr. 2 uit Daphnis et Chloé van Ravel. Solist is de violiste Lisa Batiashvili, die zich dit seizoen artist in residence mag noemen bij het Concertgebouworkest.

   Side by Side
   Side by Side heeft inmiddels in negen verschillende lidstaten van de EU plaatsgevonden; de komende twee jaar worden de overige lidstaten aangedaan. Tijdens het complete RCO meets Europe¬-project zullen in totaal bijna duizend jonge musici meespelen met het Concertgebouworkest.

   Side by Side wordt mede mogelijk gemaakt door de Global Partners van het orkest: ING en Unilever. Zij bieden de jongeren de mogelijkheid na het openingsstuk plaats te nemen in de zaal om te genieten van het vervolg. Hiermee ondersteunen de Global Partners deze uitzonderlijke talenten en dragen zij bij aan hun ontwikkeling. Daarnaast wordt dit unieke project in vrijwel alle landen ondersteund door particuliere schenkers.

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST CONCERTEERT IN LONDENSE BARBICAN CENTRE
Je informatie: