Koningsdagconcert ‘1001 Nacht’ op 27 april met Hannes Minnaar en Wouter Vossen


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Koningsdagconcert ‘1001 Nacht’ op 27 april met Hannes Minnaar en Wouter Vossen

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #4336 Reageer
   The Publicity Company
   Gast

   The Publicity Company
   PERSBERICHT 28 maart 2018

   Koningsdagconcert ‘1001 Nacht’ op 27 april met Hannes Minnaar en Wouter Vossen

   Vrijdag 27 april, 20.00 uur in het Haagse Zuiderstrandtheater: het Koningsdagconcert ‘1001 Nacht’ van het Residentie Orkest, pianist Hannes Minnaar en violist Wouter Vossen met werken van De Falla, Rimski-Korsakov en Mozart. Tickets zijn te koop via http://www.residentieorkest.nl.

   Bij het Koningsdagconcert ‘1001 Nacht’ van het Residentie Orkest o.l.v. de debuterende Spaanse klankmagiër Pablo González staan drie betoverende composities op het programma. In Nederland wordt het nog maar weinig opgevoerd, maar in thuisland Spanje is het een absolute hit: Nachten in de Spaanse tuinen (Noches en los jardines en España, 1925) van Manuel de Falla, een symfonisch gedicht in drie delen – Het oude paleis, Dans in de verte en In de tuinen van Cordoba – voor piano en orkest. Hannes Minnaar speelt de virtuoze pianopartij. Het tweede werk is de symfonische suite Sheherazade (1888) van Nikolaj Rimski-Korsakov met een solo van eerste concertmeester Wouter Vossen. Dit Russische meesterwerk uit de laatromantiek is geliefd vanwege de aansprekende muziek, de kleurrijke orkestratie en de oriëntaalse sfeer. Het Koningsdagconcert ‘1001 Nacht’ wordt geopend met de beroemde ouverture uit de opera Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart.

   Residentie Orkest
   Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag maar is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.

Weergave van 0 geneste reacties
Reageer op: Koningsdagconcert ‘1001 Nacht’ op 27 april met Hannes Minnaar en Wouter Vossen
Mijn informatie: