Koningin Máxima geeft startsein NPO Radio 4 Klassiek Geeft


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Koningin Máxima geeft startsein NPO Radio 4 Klassiek Geeft

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1061 Reageer
   Geneco
   Gast

   Persbericht
   24 mei 2016
   Koningin Máxima geeft startsein NPO Radio 4 Klassiek Geeft
   Publieke klassieke zender zamelt instrumenten in ten behoeve van beter muziekonderwijs aan kinderen

   Hare Majesteit Koningin Máxima gaf zojuist het startsein voor de actie NPO Radio 4 Klassiek Geeft. Op basisschool de Kruisboelijn in Den Bosch overhandigde de Koningin het eerste muziekinstrument aan de 9-jarige Rashida. Op deze kindercello krijgt de leerlinge uit groep 5 de komende jaren muziekles van het Bosch Leerorkest. Deze symbolische overhandiging betekent de start van de inzamelingsactie.

   De hele ochtend draaide om de liefde voor muziek en samen muziek maken. Zo bezocht Koningin Máxima naast de feestelijke openingsceremonie ook een muziekles aan groep 6 en genoot ze van meerdere optredens van basisschoolkinderen uit groep 7 en 8, aangevuld met docenten uit het Bosch Leerorkest en musici van de philharmonie zuidnederland.

   De NPO Radio 4-luisteraar genoot mee middels een bijzondere locatie-uitzending, rechtstreeks vanuit Den Bosch. Live muziek werd verzorgd door de philharmonie zuidnederland en het Bosch Leerorkest. Op NPO Radio 4 klonk onder meer een gesprek tussen presentator Ab Nieuwdorp en Koningin Máxima, Ans Buys en Ger Koopmans, de ambassadeurs voor de stichting Meer Muziek In De Klas. De Koningin sprak onder meer over het belang van muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen.

   NPO Radio 4 Klassiek Geeft
   Van 25 mei tot en met 10 juni roept NPO Radio 4 zijn luisteraars op om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en geld te doneren. Op http://www.radio4.nl/klassiekgeeft bieden musici, prominenten en alle landelijke orkesten bijzondere veilingitems aan, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de actie. Met deze landelijke inzamelingsactie draagt de publieke klassieke radiozender bij aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen.

   NPO Radio 4 organiseerde de actie Klassiek Geeft al eerder in 2011 en 2014. In totaal zijn er meer dan 3000 muziekinstrumenten gedoneerd en heeft de actie ruim € 44.000,- opgebracht. De opbrengst van editie van 2016 is bestemd voor het Instrumentendepot Leerorkest voor de aanschaf en het onderhoud van instrumenten.

   NPO Radio 4 sluit de actie feestelijk af op vrijdag 10 juni met een uitzending vanuit VondelCS in Amsterdam, met veel muzikale gasten, live muziek, de laatste binnenkomende instrumenten en de uiteindelijke opbrengst van de actie.

   Voor meer informatie: http://www.radio4.nl/klassiekgeeft

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Koningin Máxima geeft startsein NPO Radio 4 Klassiek Geeft
Je informatie: