Kiri Te Kanawa is juryvoorzitter bij 52ste IVC in Den Bosch


Recent verschenen Forums Nieuwsforum Kiri Te Kanawa is juryvoorzitter bij 52ste IVC in Den Bosch

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4024 Reageer
   opusklassiek
   Sleutelbeheerder

   Persbericht
   23 februari 2018

   Dame Kiri Te Kanawa Juryvoorzitter 52ste IVC
   7 – 15 september 2018, Theater aan de Parade, ’s-Hertogenbosch

   De legendarische sopraan Dame Kiri Te Kanawa keert in september terug naar ’s-Hertogenbosch als voorzitter van de Internationale Jury van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC). De 52e editie van het Concours staat in het teken van Opera | Oratorium en vindt dit jaar plaats van 7 t/m 15 september, traditiegetrouw in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. Hartmut Haenchen dirigeert op 15 september de Finale van het Concours met de philharmonie zuidnederland. “Wij zijn trots op de betrokkenheid van Dame Kiri Te Kanawa bij het Concours en haar aanwezigheid dit jaar als voorzitter van de Jury. Wij verheugen ons tevens zeer op de samenwerking met dirigent Harmut Haenchen”, aldus Annett Andriesen, algemeen directeur IVC. Dame Kiri was in 2014 als jurylid verbonden aan het 50ste IVC. Al decennia lang biedt het IVC een podium aan talentvolle klassieke zangers, die uit de hele wereld naar ’s-Hertogenbosch afreizen om zich te presenteren aan een internationale jury, casting directors, concertdirecties en impresario’s, media en concert- en theaterpubliek. Daarnaast is er € 45.000 aan prijzengeld te verdelen en zijn er diverse engagementen met operahuizen en symfonieorkesten te winnen tijdens dit wereldwijd vermaarde evenement in ’s-Hertogenbosch.

   Internationale Jury

   De internationale Jury van het 52ste IVC Opera | Oratorium 2018 bestaat naast Dame Kiri Te Kanawa uit vooraanstaande zangers als mezzosopraan Dunja Vejzovic, bas Robert Holl, countertenor Andrew Watts, tenor Zizheng Yu (Universiteit van Ningbo, China) en tevens vertegenwoordigers uit de opera- en concertwereld als Nicholas Payne (Opera Europa), Joel Ethan Fried (artistiek directeur Koninklijk Concertgebouworkest), Jesús Iglesias Noriega (De Nationale Opera), Eline de Kat (Opéra de Monte-Carlo) en Evamaria Wieser (Salzburger Festspiele/Opera Chicago). Tijdens het Concours geeft een aantal juryleden openbare masterclasses, waaronder Dame Kiri Te Kanawa.

   Voorronden 25 en 26 mei Theater aan de Parade ‘s-Hertogenbosch
   Voorafgaande aan het 52ste IVC vinden op 25 en 26 mei Voorronden plaats in het Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Deze Voorronden, waarin de stemmen van de toekomst zich presenteren, zijn voor publiek toegankelijk. De Jury voor de Voorronden bestaat uit sopraan Roberta Alexander, tenor Albert Bonnema, bariton Roger Smeets, pianist Brian Masuda en mezzosopraan/IVC directeur Annett Andriesen. Het complete programma van het 52ste IVC Opera | Oratorium in ‘s-Hertogenbosch is te vinden op http://www.ivc.nu.

   VOOR DE AGENDA:
   25 en 26 mei Voorronden 52ste Internationaal Vocalisten Concours (IVC) Theater aan de Parade, ’s-Hertogenbosch, zie http://www.ivc.nu
   7 – 15 september 52e Internationaal Vocalisten Concours Opera|Oratorium, Theater aan de Parade, ’s-Hertogenbosch, zie http://www.ivc.nu
   Kaartverkoop 52ste IVC vanaf woensdag 23 mei:
   Theater aan de Parade, Parade 23, 5211 KL ’s-Hertogenbosch, Bosch Ticket 0900-3372723

Weergave van 0 reactie threads
Reageer op: Kiri Te Kanawa is juryvoorzitter bij 52ste IVC in Den Bosch
Je informatie: